29 / 04 / 2024

Veysi Öncel: Bayramdan sonra turizmdeki hareketliliğin artmasını bekliyoruz!

Veysi Öncel: Bayramdan sonra turizmdeki hareketliliğin artmasını bekliyoruz!

Veysi Öncel, "Ramazan ayının turizm sezonuna denk gelmesi otellerdeki doluluk oranını düşürdü. Mayıs, Haziran ve Temmuz ayının ön rezervasyonlarını çok etkiledi. Şimdi ise yavaş yavaş toparlanmaya başladı" dedi




Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, turizm sektöründe kenti yönetenlerin zihniyetleri değişmedikçe İzmir'in her zaman diğer illere göre geri kalmaya mahkum olacağını söyledi. Öncel, üst düzey bürokratların turizm sektörüne bakış açılarının değişmesi gerektiğini vurguladı. Öncel, "Bu bakış açısı değişmedikçe İzmir'in pazar payını artırması mümkün değil. Biz hala bir müze, kongre merkezi veya turistlerin gezebileceği alanları konuşuyorsak turist neden gelsin? Bizi yönetenlerin mutlaka yurtdışına gidip diğer ülkeleri incelemesi gerek. Sonuçta bu iş tanıtım ve vizyon işi. Herkesin dersini iyi çalışması gerekir. Bu olmadığı sürece  İzmir  geri kalmaya mahkumdur" dedi.


Ramazan etkiledi

Sezona girerken bazı etkenlerden dolayı yüzlerinin gülmediğini belirten ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, "Ramazan ayının turizm sezonuna denk gelmesi otellerdeki doluluk oranını düşürdü. Mayıs, Haziran ve Temmuz ayının ön rezervasyonlarını çok etkiledi. Şimdi ise yavaş yavaş toparlanmaya başladı. Şu anda Çeşme'de evler hala boş. Bayramdan sonra bu hareketliliğin artmasını bekliyoruz" diye konuştu.


Markaların tercihi Çeşme

Çeşme'de marka olan yeni mekanların yer alacak olmasının kendilerini sevindirdiğini belirten Öncel, "Çeşme'ye ne kadar marka ve kaliteli işletmeler gelirse ilçenin de değeri o kadar yükselir. Bugün emlak piyasasında Türkiye'de en fazla değer artışı Çeşme'de yaşanıyor. Özellikle İstanbulluların ilgisi inanılmaz. Alaçatı'da taş evlere 1-1.5 milyon TL veren insanlar var. Demek ki Çeşme'ye olan ilgileri yükselerek devam ediyor. Şu ana kadar yüzde 60-70'lik doluluk oranı ile pek memnun değildik ama bundan sonra Çeşme gerçek kimliğine kavuşacak" diye konuştu.


Ukrayna krizi

Ukrayna krizinin Antalya pazarını etkilediğini vurgulayan Veysi Öncel, "Antalya dolmadan Marmaris, Bodrum, Çeşme ve Kuşadası'nın dolması mümkün olmuyor. O yüzden Antalya doluluğa eriştikten sonra Ege'ye doğru yönlendirme yapılıyor. Şu andaki rakamlar Ağustos ve Eylül aylarında yüzde 100'lük doluluk oranını yakalayacağız" dedi.


Her bütçeye uygun

Çeşme'nin pahalılığına itiraz edenlerin büyük bir yanılgı içinde olduğunu da dile getiren Öncel, "Çeşme'de dikkat ederseniz pahalı olan yerler iş yaparken diğer yerler iş yapmıyor. İşin tezatı burada. Çarşıda 10 TL'ye balık ekmek satanların masaları boşken, kişi başı 150 TL'ye balık yenen yerler dolu. Bunu iyi sorgulamak lazım. Halk plajlarında insanlar 10 TL'ye şezlong almazken, 30-40 TL otopark ücreti olan plajlar dolu oluyor. Pahalı olan bir yere insan tepki gösterecekse zaten gitmez. Demek ki insanlar buralara gidiyorsa arz talep meselesidir. İşletmelerin ona göre yatırımları var. Çeşme'de herkese uygun yerler var. Burada 30 TL'ye de 750 TL'ye de yer bulmak mümkün" dedi.



Yeni Asır




Geri Dön