28 / 04 / 2024

Çeşme kruvaziyer turizmde hızla büyüyor!

Çeşme kruvaziyer turizmde hızla büyüyor!

11 Ağustos 2014'te üç gemi ile 2 bin 400 turist ağırlayan Çeşme Ulusoy Limanı'na, ilk seferlerin başladığı 7 Nisan 2012'den itibaren 114 seferle 66 bin yolcu geldi.




İzmir'in  deniz kum güneş turizminde merkezi olan Çeşme ilçesi, kruvaziyer turizmde de büyüyor. 11 Ağustos 2014'te üç gemi ile 2 bin 400 turist ağırlayan Çeşme Ulusoy Limanı'na, ilk seferlerin başladığı 7 Nisan 2012'den itibaren 114 seferle 66 bin yolcu geldi.  İzmir  Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş. "İlimizin incisi Çeşme için yaptığımız çalışmanın sonucunu almaya başladık. Bir Mikonos'a 700 bin kişi gidiyorsa Çeşme'ye 1 milyon kişinin gelmesi işten bile değil, yeter ki tanıtılır." dedi. 



İLK DEFA ÜÇ GEMİ GELDİ

Çeşme, 11 Ağustos Pazartesi günü ilk defa üç gemi ağırladı. Seabourn Odysey 456 yolcusu, Louis Aura 895 yolcusu. Louis Cristal da bin 68 yolcusu ile Çeşme'ye geldi. Üç geminin gelmesine karşılık limandaki operasyonları başarıyla yaptıklarını ve hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını belirten Ulusoy Çeşme Limanı İşletme Müdürü Celal Ulaş. üç gemi ile gelen turistlerin de yazın gelen diğer turistler gibi Aya Yorgi Koyu ve Alaçatı'ya gittiklerim. Çeşme Marina ve Ilıca'da yazın keyfini çıkarmaktan son derece memnun olduklarını söyledi. Ulaş. "Bizim seferlerimiz nisan ayında başlıyor. Bahar aylarında gelen turistler antik kent Erytrai'ye de gidiyorlar. Alaçatı Ot Festivali'ne katılıyorlar." dedi. 



İZMİR'DEN YOLCULAR DA BİNİYOR 

Ulaş, gelen yolcuların sadece transit olmadığını, bazı gemilerin yolcu iniş biniş işlemleri de yaptığını aktardı. Ulaş. "Örneğin ETS. bahar başından bu yana Çeşme ve Yunan adaları arası 3 günlük. 5 günlük ve 7 günlük turlar düzenliyor ve yoğun talep görüyor. Bu yıl toplamda 57 seferle Çeşme'ye 35 bin civarında yolcu gelmesini bekliyoruz." dedi. Ulaş, Çeşme'nin kruvaziyer turizmde büyümesinde İZTO Başkanı Demirtaş'ın büyük payı olduğunu söyledi. 



'ÇEŞME RAHATLIKLA BİR MİKONOS OLABİLİR' 

Demirtaş da Çeşme'nin aynı anda üç gemi ağırlayıp operasyonu başarıyla yapmasının son derece önemli olduğunu vurguladı. Çeşme için kryvaziyer turizmde yaptıkları çalışmanın sonucunu almaya başladıklarını kaydeden Demirtaş, şöyle devam etti: "Çeşme'ye ilk kruvaziyer seferleri başladığında. 'Yunanistan'ın Mikonos adasına on basar. Mikonos'a 700 bin kişi gidiyorsa Çeşme'ye 1 milyon kişinin gelmesi işten bile değil, yeter ki tanıtalım.' demiştik. Şimdi bu çalışmaların, tanıtımların sonucu almaya başladık. Barselona'da, Hamburg'da. Miami'de İzmir ile Çeşme'nin birlikte tanıtımını yapıyoruz ve sonuç alıyoruz." diye konuştu. 



Ayrıntılı Haber 


Geri Dön