27 / 04 / 2024

çeşmede kruvaziyer turizmi

çeşmede kruvaziyer turizmi

11 Ağustos 2014'te üç gemi ile 2 bin 400 turist ağırlayan Çeşme Ulusoy Limanı'na, ilk seferlerin başladığı 7 Nisan 2012'den itibaren 114 seferle 66 bin yolcu geldi.

Çeşme'de kruvaziyer bereketi!

İzmir'in deniz-güneş-kum turizminde gözbebeği olan Çeşme artık kruvaziyer turizmde de büyüyor. İzmir Ticaret Odası'nın desteği ve katkıları ile Çeşme Ulusoy Limanı, 2012 yılından bu yana kruvaziyer turizminde yaptığı çalışmaların meyvelerini topluyor.

Çeşme'ye 1 günde 3 gemi ile 2 bin 400 turist geldi!

Tatil cenneti Çeşme, kruvaziyer turizmde de büyüyor. 11 Ağustos'ta 3 gemi ile 2 bin 400 turist ağırlayan Çeşme Ulusoy Limanı'na ilk seferlerin başladığı 7 Nisan 2012'den itibaren 114 sefer ile 66 bin yolcu geldi.

Çeşme kruvaziyer turizminde büyüyor!

İzmir'in deniz-kumgüneş turizminde merkezi olan Çeşme, kruvaziyer turizmde de büyüyor. 11 Ağustos'da 3 gemi ile 2400 turist ağırlayan Çeşme Ulusoy Limanı'na ilk seferlerin başladığı 7 Nisan 2012'den itibaren 114 sefer ile 66 bin yolcu geldi.

TCMB'den yeni hamle: Zorunlu karşılıklarda değişikliğe gitti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sadeleşmede yeni hamle kapsamında, zorunlu karşılıklarda değişikliğe gitti.

Dev kruvaziyer Bodrum'u yabancı turistle doldurdu

BM Dünya Turizm Örgütü'nün 2021 verilerine göre, dünyanın en çok turist alan ülkeleri sıralamasında Türkiye 4'üncülüğe yükseldi. Türkiye "fine dining" amacıyla seyahat edenlerin tercihi olma yolunda hızla ilerliyor. Son olarak Bodrum'a dev kruvaziyer yanaştı.

Rıza Akpolat'ın Kuruçeşmede'deki villasında kaçak tadilat iddiası!

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, seçimden sonra Bahçelievler’deki oturduğu mütevazı evden önce Ulus’taki lüks bir siteye taşındı. Şimdi de kirası aylık 60 bin TL olan Boğaz manzaralı villaya taşınıyor.

Romalılar 1800 yıl önce depreme karşı mimari teknikler kullanmış!

Pamukkale'de bulunan Hierapolis Antik Kenti'nde yapılan çalışmalarda yeni sonuçlar ortaya çıktı. Kutsal alanındaki anıtsal çeşmede bazı mimari teknikler kullandığı belli oldu. Mühendislerin depreme karşı koruma amacıyla geliştirdiği açıklandı.

Turizmi Teşvik Kanunu'nda değişikliği yürürlüğe girdi!

"Turizmi Teşvik Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Turizm merkezlerinde bulunan Bakanlık tarafından turizm amaçlı değerlendirilmesinde yarar görülen Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar iki ay içerisinde tahsis edilecek.

Ormanlardaki kamu tesisleri şirketlere mi tahsis ediliyor?

AKP’nin Meclis’e sunduğu Turizmi Teşvik Yasası’nda Değişiklik Yapılması Hakkında Yasa Önerisi’nde kamuya ait taşınmazların özel sektöre verilmesine olanak sağlayan maddeler de bulunuyor.

2023'e kadar 20 termal kent kurulacak!

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Türkiye'nin termal ve sağlık turizmi için çalışma başlattıklarını açıkladı. Çakmak, 2023'e kadar 20 ilde 20 termal kent kurulacağını söyledi.

Meditravelist Sağlık Turizmi Eğitim Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meditravelist Sağlık Turizmi Eğitim Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Celale Tangül Özcan tarafından kuruldu. 

Bursa'da yatırıma 1 milyar 195 milyon TL'lik bütçe ayrılacak!

SABAH’ı ziyaret eden Başkan Altepe 2017 yatırımlarını anlattı. 1 milyar 195 milyon TL’lik bütçe yatırıma ayrılacak. Aslan payı ulaşıma harcanacak. İznik İnanç Turizmi'nin merkezi olacak, Uludağ sadece kışın değil 12 ay turist çekecek. Yunuseli Havaalanı yıllar sonra yeniden ulaşıma açılacak.

Reina'nın kapatılması İstanbul turizmi için büyük kayıp!

Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk, İstanbul’un ünlü eğlence mekanı Reina'nın kapatılmasının İstanbul turizmi için büyük bir kayıp olduğunu belirtti.

Müteahhitle yapılan sözleşmede düzenleme geçerli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunu sorduğu ''Müteahhitle yapılan sözleşmede düzenleme geçerli mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Çeşme turizmi krizden etkilenmedi!

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa Yüksekol, Rusya ve Almanya krizinin Çeşme turizmini etkilemediği söyledi.

Bursa Yenişehir'e uçak fabrikası inşa edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamil ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Görüşmede Yenişehir’e yapılması muhtemel yatırımlar gündeme geldi.

çeşmede kruvaziyer turizmi Haberi

çeşmede kruvaziyer turizmi


İzmir'in  deniz kum güneş turizminde merkezi olan Çeşme ilçesi, kruvaziyer turizmde de büyüyor. 11 Ağustos 2014'te üç gemi ile 2 bin 400 turist ağırlayan Çeşme Ulusoy Limanı'na, ilk seferlerin başladığı 7 Nisan 2012'den itibaren 114 seferle 66 bin yolcu geldi. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş. "İlimizin incisi Çeşme için yaptığımız çalışmanın sonucunu almaya başladık. Bir Mikonos'a 700 bin kişi gidiyorsa Çeşme'ye 1 milyon kişinin gelmesi işten bile değil, yeter ki tanıtılır." dedi. 



İLK DEFA ÜÇ GEMİ GELDİ

Çeşme, 11 Ağustos Pazartesi günü ilk defa üç gemi ağırladı. Seabourn Odysey 456 yolcusu, Louis Aura 895 yolcusu. Louis Cristal da bin 68 yolcusu ile Çeşme'ye geldi. Üç geminin gelmesine karşılık limandaki operasyonları başarıyla yaptıklarını ve hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını belirten...