29 / 04 / 2024

Çeşme Satış Memurluğu'ndan 1 milyon 500 bin TL'ye arsa ve bina!

 Çeşme Satış Memurluğu'ndan 1 milyon 500 bin TL'ye arsa ve bina!

Çeşme Satış Memurluğu, Çeşme'de yer alan arsa ve binayı satışa çıkardı. Toplam bedel 1 milyon 500 bin lira olarak belirlendi...



ÇEŞME (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU



2012/14 Satış

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Taşınmazın;

Tapu Kaydı: İZMİR ili, ÇEŞME ilçesi, ON ALTI EYLÜL MAH mahallesi Tekkekoyu mevkiinde kain tapunun cilt 7, sayfa 680, ada 6492, parsel 2 sayısında kayıtlı arsa vasfında 865 M2 miktarındaki taşınmaz üzerindeki bina ile birlikte toplam 1.500.000,00 TL.sı muhammen kıymetindeki taşınmaz


Özellikleri: Taşınmaz tapu kaydında arsa vasfındadır. Ancak üzerinde yaklaşık 500 M2 kullanım alanına sahip dubleks mesken ve eklerinden oluşmaktadır. Satışa konu taşınmaz Çeşme merkezde Tekke koyu mevkiinde Çeşme 16 Eylül mahallesi 3052 sokak No 60 adresinde bulunmaktadır, taşınmaz üzerinde bulunan dubleks mesken vasıflı olup zemin katta salon, yemek odası, mutfak, 1 adet oda, banyo ve WC mevcuttur. Üst katta 3 yatak odası, 1 adet banyo -wc ve ayrıca 1 adet wc bulunmaktadır. Binanın altında daire olarak tasarlanmış 1 adet bodrum kat bulunmaktadır. Bu bölümde 3 adet oda, mutfak, wc, duş ve depo bulunmaktadır. Dubleks meskenin üst bölümünden dışarıdan ayrıca girişi bulunan I adet daire daha bulunmaktadır. Bu dairede salon ve açık mutfak, 2 adet yatak odası 2 adet banyo bulunmaktadır. Satışa konu taşınmaz kısmen bakıma ihtiyaç duymakla birlikte bahçe düzenlemeleri iyi durumdadır.Taşınmaz Çeşme'nin tercih edilen merkezi bir bölgesinde ve denize çok yakın mesafede köşe parseldir.


İmar Durumu : Çeşme Belediye Başkanlığının 31.05.2012 tarih 2611 sayılı yazıları ile bildirilen imar durumuna göre taşınmaz 09.08.2011 gün ve 6216 sayılı kurul kararı gereği III derece doğal sit alanındadır. 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planlan yapılmadan uygulamaya geçilemez niteliktedir.


1.Satış Günü

2.Satış Günü Satış Saati Satış Yeri Muhammen Bedel Satış Şartları ;

1-Satış, yukarıda belirtilen birinci satış gününde, satış saatleri arasında satış yerinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur . Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla yukarıda belirtilen ikinci satış gününde aynı yer ve saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır . Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacakları toplamını, satış ve paylaştırma giderlerin geçmesi ve artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin yüzde 40' ını bulması lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir .


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin yüzde 20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcıya istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harcı, damga vergisi ile %18 K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde memurluğumuza bildirmeleri lazımdır .Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit almadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve yüzde 10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiç bir hükme hacet kalmadan tahsil edilecektir.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya )ir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla memurluğumuza başvurmaları gerekmektedir .


İş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.

B.: 50947 www.bik.gov.tr


İlanı görüntülemek için tıklayın


Geri Dön