26 / 06 / 2024

Çeşme ve Güzelbahçe’deki hazine arazilerinin plan itirazlarına ret! 

Çeşme ve Güzelbahçe’deki hazine arazilerinin plan itirazlarına ret! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından özelleştirme kapsamına alınan Çeşme ve Güzelbahçe’deki hazine arazilerinin imar planlarına yapılan itirazlar reddedildi. Böylelikle Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan planlar kesinleşmiş oldu.




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla İzmir’de özelleştirme kapsamında alınmış olan Çeşme ve Güzelbahçe’deki bazı parsellerin imar planları değiştirilmişti. 

Egedesonsöz'de yer alan habere göre Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanmış olan imar planlarına göre mülkiyeti Hazine’de bulunan bu parsellerde yapılaşmanın da önü açılmıştı. Söz konusu imar planı değişiklikleri Resmi Gazete ilanı ile beraber askıya çıkarılmıştı. Askıya çıkmış olan imar planlarına yapılan itirazlar değerlendirildi. 

ÇEŞME’DE TRAFO ALANI DEĞİŞTİ 

Çeşme Alaçatı Mahallesi’nde yer alan yaklaşık 12 hektar büyüklüğe sahip toplamda 20 parselin planları ile ilgili sadece trafo alanı ile ilgili itiraz kabul edildi. Onaylanmış olan bu yeni planda trafo alanı yer değiştirdi. Paylaşılan detaylara göre Çeşme Projesi’ne komşu olan bu parsellere, geçtiğimiz yıl yayımlanmış olan planlarla beraber gelişme konut alanı, açık spor tesis alanı, özel eğitim alanı, özel sağlık alanı, cami, park, trafo alanı ve otopark kullanımı getirilmişti.

Çeşme ve Güzelbahçe’deki hazine arazilerinin plan itirazlarına ret! 

İMAR STATÜSÜ DEĞİŞTİRİLMİŞTİ 

İzmir Güzelbahçe’nin Kahramandere Mahallesi sınırlarında yer alan yaklaşık olarak 6 hektar büyüklüğündeki 5 parselin de imar planı statüsü değiştirilmişti. Söz konusu bu parsellere gelişme konut alanı, park, açık spor tesisi, otopark ve resmi kurum alanı statüsü getirilmişti. Planlara yapılan itirazları değerlendiren Özelleştirme İdaresi itirazları yapılan itirazları reddetti.

TÜRKİYE ŞEKER FABRİKALARININ BURSA'DAKİ TAŞINMAZLARI İÇİN FLAŞ KARAR

Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi'nin Bursa'da yer alan ve özelleştirme kapsamında olduğu öğrenilen yaklaşık 53 bin metrekarelik iki taşınmazı hakkında hazırlanan imar planlarına gelen itirazlar hakkında karar çıktı.

Söz konusu karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi adına kayıtlı olup özelleştirme kapsam ve programında yer alan Karacabey'in Canbalı Mahallesi'ndeki  353 ada 9 ve 39 parsellerdeki taşınmazlara yönelik  Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanmış olan ve Cumhurbaşkanı Karan ile onaylanan "Sanayi Tesis Alanı, Yol ve Otopark Alanı" kullanım kararları getirilmesine ilişkin 1/25.000 ölçekli Nazım imar Planı Değişikliği, 1/5.000 ölçekli Nazım imar Planı Değişikliği ve ilavesi ve 1/1.000 ölçekli Uygulama imar Planına, askı sürecinde yapılan itiraz karara bağlandı.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda itirazın reddedilmesine, kararın gereklerinin yerine getirilmesi hususunda Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yetkili kılınmasına da karar verildi.


Geri Dön