28 / 04 / 2024

Çeşme'de plajlar ücretsiz olacak!

Çeşme'de plajlar ücretsiz olacak!

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, plajların tümünün halka açık olacağını, şezlong ve şemsiyelerin ise belediye tarafından hizmete sunulacağını ifade etti. Plajlarda kimsenin fiyat belirleme yetkisi olmayacak...



Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, plajların tümünün halka açık olacağını, şezlong ve şemsiyelerin ise belediye tarafından hizmete sunulacağını ifade etti.



Çeşme Kaymakamı inci Sezer Becel, beldeyken kapatılıp mahalleye dönüşen Alaçatı'da çoğu içkili 11 işyerinin, Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilmesi ile ilgili açıklama yaptı. Kararın doğal olduğunu söyleyen Becel, "Doğal olmayan şey caminin bu kadar yakınına içkili mekanların açılmış olması. Yönetmelik aslında bunu engeliyor" dedi. "Mabedlere mabed gibi davranmak lazım" diyen Becel, geçtiğimiz günlerde yapılan Kaybolan Lezzetler Festivali kapsamında cami önünde etkinlik yapıldığını da belirterek eleştiride bulundu. Becel, "Kimsenin niyeti içkiyi yasaklamak değil" dedi. 


Kapanan Alaçatı'nın eski belediye başkanı olan CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, kapatılan belediyenin mallarının Diyanet İşleri'ne bırakılması ile ilgili konuştu. Karar açıklandığında sert tepki gösteren, hem hukuki yollardan mücedele edeceğini hem de yasal yollardan eylem yapacağını belirten Dalgıç, turizmcilerin toplantısında da konuya değindi. "Alaçatı benim gözbebeğim" diyen Dalgıç, "İçkili yerlerle ilgili camilere 100 metre uzaklık kuralı söz konusu. Alaçatı meydanı, eski belediye binası, şehitlik alanı dediğimiz alan verildiği anda geriye birşey kalmaz" ifadelerini kullandı. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) üyeleri, Pırıl Otel'de biraraya gelerek sezon öncesi değerlendirme toplantısı yaptı. 


Toplantıya katılan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, önümüzdeki yaz sezonunda ilçedeki yatırımların yavaşlayacağını söyleyerek "Hemen başlayan bir yapı içinde belli kuralları anında koyamıyoruz. Eylülde çalışmalara başlayacağımız stratejik planları yılbaşına kadar tamamlayacağız. Plajlarda kiralama süresi biten hiçbir yeri kiralamayacağız" dedi. Kimsenin fiyatları belirleme yetkisinin olmadığını söyleyen Dalgıç, plajların tümünün halka açık olacağını belirterek tümünde şezlong ve şemsiyelerin kullanılabileceğini açıkladı. Ilıca, Dalyan, Çiftlik ve Alaçatı plajlarındaki şezlong ve şemsiyelerin Çeşme Belediyesi tarafından hizmete sunulacağını ifade eden Başkan Dalgıç. "Milli Emlak ile anlaşma yaptığımız yerler var. Belediyenin tasarrufuna giren her yerde bir daha plaj ihalesi olmayacak. Belediye Milli Emlak'tan veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığından aldığı tasarrufu bir daha kimseye kullandırtmayacak. Ayrıca Çeşme planlarında benim gördüğüm eksikler var. Otelin, aparta veya rezidansa dönmesini plan yoluyla engelleyeceğiz" diye konuştu. 


Posta Ege 


Geri Dön