27 / 04 / 2024

Çeşme'de Gücücek Koyu kiralama ihalesinde karar çıktı! 

Çeşme'de Gücücek Koyu kiralama ihalesinde karar çıktı! 

İzmir Çeşme'de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, ücretsiz denize girilen yerlerden biri olan Gücücek Koyu için kiralama ihalesine çıkması ile başlatılan hukuki mücadele sonuçlandı. Buna göre, mevcut bölgeye beş yıldızlı halk plajı yapılacağı kaydedildi.



İzmir Çeşme'de 2017 senesinde Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı tarafından ihale ile bir işletmeye kiralanan Gücücek Koyu'nda, direnişler sonrası işletmenin kira sözleşmesinin feshi ile tahliyesi gerçekleşmişti. Gücücek Koyu'nun 6 sene aradan sonra 2023 yılında tekrar kiralama ihalesine çıkılmak istenmesine karşı başlatılan mücadelenin sonuçlandığı açıklanı. Buna göre bölgeye, 5 yıldızlı halk plajı yapılacağı bildirildi. 

KİRA BEDELİNİ ÖDEMEDİĞİMİZ İÇİN İHALE BOZULDU

sozcu.com.tr'de yer alan habere göre; Konu ile ilgili olarak Gücücek Doğal Yaşamı Koruma Derneği adına basın açıklamada bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Av. Seher Gacar; "Gücücek koyu, 2023 senesinde de tekrar kiralama ihalesine çıktı ve bu kez bizler de dernek olarak, 2017 senesinin yazındaki pratiğimizle, koyun özel işletmeler tarafından bir kez daha mahvolmasının ve işgalinin önüne geçmek için ihaleye girdik ve en fazla teklifi de verdik. Dernek olarak ödeme imkanımızın çok çok üzerinde olan kira bedelini ödemediğimiz için ihale bozuldu. Biz ihalenin hemen ardından, yetkili kurumlara sesimizi duyurmak için bir dizi eylem ve etkinlikte bulunduk." dedi. 

Çeşme de Gücücek Koyu kiralama ihalesinde karar çıktı! 

BAKANLIĞIN 5 YILDIZLI HALK PROJELERİ KAPSAMINA ALINDI

Gücücek Koyu'nun '5 yıldızlı Halk Plajları' projesine dahil edilmesini talep ettiklerini ve koyun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsisi için işlemlere başlanıldığını kaydeden Sayın Gacar, şöyle devam etti; "Bu doğrultuda , Kültür ve Turizm Bakanlığı’na da seslendik, Gücücek Koyun’nun bakanlığın '5 yıldızlı Halk Plajları' projesine dahil edilmesini talep ettik ve Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız sesimizi duydu, koyun Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsisi için bir dizi işlemlere başlanıldı. En nihayet Sayın Bakanımız, 2024 bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşma ile de Gücücek Koyu’nun 2024 yılında bakanlığın 5 yıldızlı halk projeleri kapsamına alındığını tüm Türkiye’ye duyurdu." diye ifade etti.

KDV'den muaf arsa ve arazi arayanlara Milli Emlak'tan büyük müjde! Fiyatlar 39 bin 500 TL'den başlıyor!

İzmir'de bir konut sitesi ayaklandı! Yönetime 16 milyon TL'lik 'usulsüz ihale' suçlaması!

İstanbul Park pisti için ihale süreci başlatıldı! İhalenin tahmini bedeli 117.8 milyon dolar!

İki ildeki 45 adet konut ile 5 iş yeri satılıyor!


Geri Dön