Çeşme'de termal kür tedavi merkezi projesi başlıyor!
TETUSA Yönetim Kurulu Üyesi ve Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Bölgedeki büyük eksikliği giderecek yatırıma 2011'de başlanacak. Merkez 100 dönümlük arazi üzerinde kurulacak" diye konuşt
Çeşme'ye termal tedavi kür merkezi kurmak amacıyla 60 Çeşmeli ve İzmirli işadamının ortaklığında 5 yıl önce kurulan Termal Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş, (TETUSA) sonunda projeyi yaşama geçiriyor. 100 dönümlük arazi üzerine kurulacak tedavi merkezi için 2011 yılında proje çalışmalarına başlanacak.
TETUSA Yönetim Kurulu Üyesi ve Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 2011 yılında inşasına başlanacak termal kür tedavi merkezinin, bölgedeki büyük bir eksiği kapatacağını söyledi. Arsa bulma konusundaki güçlük nedeniyle sürecin uzadığını belirten Dalgıç, ancak önemli bir mesafe kat ettiklerini belirtti.
ÇELİKTEPE'DE OLACAK
Merkezin 100 dönümlük alana kurulacağını ifade eden Muhittin Dalgıç, şöyle konuştu: "Bundan 5 yıl önce Çeşme'ye gönül vermiş işadamları, Çeşme, Alaçatı Belediyesi ve Çeşme Kaymakamlığı'nca bölgede termal kür tedavi merkezi kurulması için girişimde bulunuldu. Bu süre içerisinde yer arayışlarımız devam etti. Çeşme ve Alaçatı'da 100 dönümlük alan bulmak kolay değil. Sonuçta Çeliktepe mevkiindeki tesisin yapılması planlandı. Burada 27 bin metrekarelik alan ana bina olacak. 67 bin metrekarelik alan rekreasyon alanı ile birlikte tedavi amaçlı termal kür merkezi olarak planlandı, onay alındı. Bölgenin irtifak hakkı için Maliye Bakanlığı'na başvuru yaptık. Milli Emlak Dairesi inceleme yaptı ve dosya şu anda Maliye Bakanlığı'nın önünde. 2011'de projeye başlanacak."
Dalgıç, Ocak ayı içerisinde bu bölgenin irtifak hakkını alacaklarını, hedeflerinin diğer yatırımcılara örnek teşkil etmek olduğunu vurguladı.
'Alaçatı'ya kent müzesi açacağız'
Alaçatı Belediyesi'nin 2011 yatırımlarına ilişkin bilgi veren Dalgıç, yeni yılda biyolojik arıtma tesisinin bitirilmesini hedeflediklerini söyledi. Dalgıç, "Ayrıca güney sahillerine giden 4.5 kilometrelik yolun bitirilmesi planlanıyor. Belediye olarak Alaçatı sokaklarını iyileştirme çalışmaları devam edecek. Gelişen beldemiz içerisinde koruma amaçlı yaptığımız bina ve sokakları ortaya çıkarmak için cadde ve sokakları iyileştirme çalışmalarına devam edeceğiz. Dalgıç, şöyle konuştu: "Yeni yıldakent müzesi hazırlığımız var, ihalesi hazırlandı. 2011 yılında hizmete girmiş olacak. 93 kilometrelik bisiklet yolu çalışması gerçekleştireceğiz. Bunun 32 kilometresi kent içi, kalanı imar dışı alanlarda yapılacak. Uluslararası standartlarda bir çalışma olacak. Alaçatı'da bulunan kilise kalıntısının restorasyon çalışmalarını tamamlayarak, burasını bir kültür evine çevireceğiz"
YeniAsır