28 / 04 / 2024

Çeşme'deki kent sorunları halkı mağdur ediyor!

Çeşme'deki kent sorunları halkı mağdur ediyor!

Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın plaj sayısını artırma sözü umut verdi ancak ilçede su kesintileri, arıtma yapılmaması nedeniyle yayılan kötü kokular, sinek sorunu ve kaldırım işgalleri vatandaşı mağdur ediyor..



Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç için en iyi referans Alaçatı'daki başarılı performansı oldu. Dalgıç'tan aynı performansı şimdi Çeşme'de de göstermesini istiyor. İlçe halkının ve tatilcilerin en büyük beklentisi bu.. Yaz sezonunun uzatılmasına yönelik çalışmaların dışında seçim öncesi halk plajlarının sayısını artırma sözü veren Başkan Dalgıç, Çeşme merkezden Tekke plajına kadar olan bölümü halk plajı haline getirecek. Halkın ücretsiz olarak denize girebileceği bu plajlar her bütçeden insana hitap edecek. Ancak Çeşme'de  İzmir  Büyükşehir Belediyesinden kaynaklanan bazı sorunlar yaşanıyor. Bunların başında ise su kesintileri geliyor. Sık sık meydana gelen su kesintileri, tatilcileri mağdur ediyor. 


Arıtma tesislerinin çalıştırılmaması nedeniyle bazı bölgelerde pis kokular yayılırken yine buna bağlı olarak yeterli ilaçlama yapılmadığı için sinek sorunu yaşanıyor. Yürüyecek yer kalmıyor Alaçatı'da restoran kafe ve barların bulunduğu çarşıdaki tahta platformların kurulması nedeniyle yaşanan kaldırım işgalleri, özellikle yoğun günlerde yayalara yürüyecek alan bırakmıyor. Çevre sakinleri ise buna buna standart getirilmesini talep ediyor. Alaçatı'da yaşanan bir başka sorun ise yüksek sesle müzik yayını. Ayrıca taksicilerin de müşteri kapmak için aşın hız yaparak birbirleriyle yarışması kazalara davetiye çıkarırken yetkililerin bu konuda önlem alması isteniyor. 


GENEL SORUNLAR NELER?

 

/ Çeşme'de Büyükşehir Belediyesi'nden kaynaklanan su kesintileri sıkıntı yaratıyor. 

/ Halk kesintilerin bitmesini istiyor. 

/ Arıtma tesisleri çalıştırılmadığı için bazı yerlerde kötü kokular duyuluyor. 

/ Yeterli ilaçlama yapılmadığı için sinek sorunu da var. 

/ Halk Alaçatı'da kaldırım işgallerinin sıkıntı yarattığını söylüyor. 

/ Taksici esnafının hız kurallarına uyması isteniyor. 

/ Bazı vatandaşlar çöplerin düzenli olarak toplanması gerektiği dile getiriyor. 


Yeni Asır 


Geri Dön