08 / 05 / 2024

Hilvan'da çözülemeyen susuzluk sorunu halkı mağdur ediyor!

Hilvan'da çözülemeyen susuzluk sorunu halkı mağdur ediyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in 400 projesi arasında da yer alan 'Hilvan İçme Suyu Arıtma Tesisi' projesinin bir türlü bitirilememesi Hilvanlıları mağdur etmeye devam ediyor.



Fırat Nehrine 8 kilometre mesafede bulunmasına rağmen susuzluk sorunu bir türlü giderilemeyen Hilvan halkı, mağdur olmaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in 400 projesi arasında da yer alan 'Hilvan İçme Suyu Arıtma Tesisi' projesinin bir türlü bitirilememesi Hilvanlıları mağdur etmeye devam ediyor. Yetkililer tarafından 7-8 ayda bitirileceği öne sürülen proje, aradan 2 yıl geçmesine rağmen hala bitirilemedi. Siyasi Parti ve SIK yetkilileri halktan gelen talepler doğrultusunda belediye başkanını ziyaret ederek halkın yaşadığı su sorununu dile getirirken Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ise ihaleyi alan firmayı suçladı. 


20 yıla yakındır susuzluk sorunu ile mücadele eden Hilvan ilçesi, Fırat nehrinin kendisine en yakın yerlerden olup da susuzluk sorununu yaşayan nadir ilçelerden birisi. Yıllardır belediyenin kiraladığı su kuyuları ile su ihtiyacını karşılamaya çalışan Hilvanlılar, son yıllarda yer altı sularının eksilmesiyle susuzluk sorununu daha fazla hissetmeye başladı. 


Özellikle yaz aylarında tarımsal sulamanın fazla olması nedeniyle suyun neredeyse hiç akmaması halkı canından bezdirdi. Susuzluk sorununa daha fazla dayanamayan birçok kişi, kendi evlerinde yer altı kuyusu açarak su sıkıntısını gidermeye çalışıyor. Suların akmamasından dolayı çamaşır makinesinin çalışmadığı ilçede susuzluktan dolayı yıkanma probleminin de ciddi sorun teşkil ettiği belirtilirken akan suyun temiz olmamasının da ishal gibi bazı hastalıklara sebep olduğu ifade ediliyor.


Gap Gündemi 


Geri Dön