03 / 05 / 2024

Çeşme'ye yatırım imkanları doğacak!

Çeşme'ye yatırım imkanları doğacak!

Çeşme'nin Çevre Düzeni Revizyon Planı, İl Genel Meclisi'nde dört yıl sonra onaylandı



ÇEŞME'DE, sit derecelerinin değiştirilmesi üzerine hazırlanan 1/25 bin ölçekli çevre düzeni revizyon planı, 4 yıl 2 aylık bekleyişin ardından İl Genel Meclisi'nde onaylandı. Plan, 10 gün içinde Çeşme Belediyesi'ne gönderilecek. Belediye, yasal süre içinde küçük ölçekli planları düzenleyecek. Böylece tatil beldesinde turizm yatırımlarının önü, en geç bir yıl içinde açılmış olacak.

`Vakit ve nakit kaybı'
İL Genel Meclisi'nin Çeşmeli üyesi Hakkı Pamukçu, `vakit ve nakit' kaybettiklerinin altını çizdi. Pamukçu, Haziran 2006'da Çınarlı'daki İl Özel İdaresi İmar ve Yapı İşleri Daire Başkanlığı'na gönderilen planın bir türlü Kemeraltı'ndaki İl Genel Meclisi'ne gelemediğini söyledi, "Plan, 2006 sonunda onaylanabilirdi. Ama üç yıl boyunca Çınarlı'dan Kemeraltı'na gelemedi" diye konuştu.

`Engellenmesin' çağrısı
KAYBEDİLEN sürede, pek çok yatırımcının yılgınlığa düşerek ilçeyi terk ettiğini dile getiren Pamukçu, "Planların bundan sonra da engellenmeye çalışılacağını duyuyorum. Çeşme'nin imar planlarını engellemek, gaflettir ve ilçe halkına ihanettir" dedi. Bundan sonraki aşamada Çeşme Belediyesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları yaparak, yapılaşmanın önünü açacak.

Başkan Faik Tütüncüoğlu: Politikaya kurban gittik
ÇEŞME Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu da planların kabul edilmesiyle Çeşme'de yatırımların önünün açılacağına dikkat çekti. Tütüncüoğlu, "Bu gecikme olmamalıydı. Basit bir revizyon planıydı. Ancak politikaya kurban giderek bugünlere geldik. Zararlı çıkan Çeşme oldu. Bu zarar, yatırımların gecikmesi olarak karşımıza çıktı" ifadelerini kullandı.
Vatan


Geri Dön