06 / 05 / 2024

Çeşmeyi uçuracak projeler açıklanıyor!

Çeşmeyi uçuracak projeler açıklanıyor!

Çeşme Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, " Alaçatı ve Çeşme için Bir Fikrim Var kampanyasında uygulanabilirliği olan 20 projeyi yarın açıklayacağız " dedi...




Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) tarafından başlatılan "Alaçatı ve Çeşme için Fikrim Var" kampanyasında oluşan 106 proje, başkanlığını Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı'nın yaptığı Danışma Kurulu'na sunuldu. Çeşme'nin geleceğinin planlanmasına yönelik ÇEŞTOB'a gönderilen 2 bin 500 fikirden belirlenen 106'sını masaya yatırdıklarını ve bunlar arasından uygulanabilirliği olan 20 projeyi seçeceklerini ifade eden ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, bu projelerin yarın açıklanacağını ifade etti. Öncel, Çeşme Otelciler Birliği olarak hazırladıkları Yıldızburnu'ndaki termal kaynağın turizme kazandırılması, Eşek Adası'nın turizme açılması, Erythrai Şarap Köyü ve Ildırı projelerinin de Danışma Kurulu tarafından değerlendirmeye alınacağını söyledi.


6 ay önce başladı

Çeşme'nin ekonomik ve sosyal açıdan kalkınması, ilçenin ve Alaçatı'nın geleceğinin planlanması için 6 ay önce Çeşme Otelciler Birliği tarafından başlatılan "Çeşme için Fikrim Var" adlı kampanya büyük ilgi görürken, Çeşme ile ilgili ÇEŞTOB'a Türkiye'nin her kesimden gelen 2 bin 500 fikir arasından seçilen 106 fikiri değerlendirmek için Danışma Kurulu, Kaya Termal Otel'de toplandı. Çalışmanın Danışma Kurulu Başkanlığı'nı yürüten Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı Çeşme'nin sadece İzmir'in markası değil, Türkiye'nin markası olduğunu ve bu markanın dünyaya tanıtılması için çalıştıklarını ifade etti. 

Çeşme'nin gelişimine katkı sağlamak için ÇEŞTOB olarak bu çalışmayı yürüttüklerinin altını çizen Veysi Öncel ise, toplantıya sadece danışma kurulu üyelerinin çağrıldığını belirterek; "Biz sivil toplum örgütleri, işadamları ve Çeşme'de yaşayanlar olarak siyasileri çağırmadık çünkü siyasi platformdan kimsenin olmayışı önce biz bize değerlendirilelim sonra belediye başkanlarına ve yetkililere sunalım düşüncesinden kaynaklanıyor" dedi. 


Eylem planı yapılacak

ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel Çeşme Otelciler Birliği tarafından başlatılan kampanya kapsamında 2 bin 500 fikir içerisinden 106 fikri değerlendirmeye aldıklarını ve onların arasından da uygulanabilirliği bulunan 20 projeyi seçeceklerini vurguladı. ÇEŞTOB'un ayrıca hazırladığı 3 ana proje olan Yıldızburnu'ndaki termal kaynağın turizme kazandırılması, Eşek Adası'nın turizme açılması, Erythrai Şarap Köyü ve Ildırı projeleri danışma kurulu üyelerine slaytlarla Oran Mimarlık'tan Mimar Vedat Tokyay tarafından anlatıldı. 

Katılımcılardan İzmirli işadamlarından Öner Akgerman, Nahil Özkardeş, Kemal Çolakoğlu, Güman Kızıltan, Atilla Sezgin ve Erhan Gölbey fikir projeleriyle ilgili görüşlerini danışma kuruluyla paylaştı. Hüseyin Aslan ise daha önce önerdikleri Sağlık Serbest Bölgesi'nin Çeşme'de kurulmasının yerinde olacağını söyledi. Danışma Kurulu toplantısında değerlendirilen görüşler doğrultusunda bir eylem planı hazırlanacağını ve değerlendirmeler ışığında ilk 20 projenin yarın Kaya  İzmir  Termal Convention Otel'de düzenlenen etkinlikle açıklanacağını söyleyen ÇVeysi Öncel, katkılarından dolayı Şebnem Bursalı'ya teşekkür etmek amacıyla çiçek vererek; "Bizim çabamız Çeşme'nin Dünya markası olabilmesi için. Herşey Çeşme'nin geleceği için" diye konuştu.


Öne çıkan çalışmalardan bazıları

* Çeşme'de Eko Turizm: Çeşme merkezden çiftliğe düzenlenecek traktör gezileriyle Çeşme'de Eko Turizm geliştirilebilir. Çiftlik veya Ovacık'taki çiftliklerin renkli poşuları ve lastik çizmeleriyle kültürel değerlerimizle yerli ve yabancı turistlere otantik gelecek ve organik tarımın desteklenmesi gereklidir.

* Çiftlikköy, Alaçatı gibi farklı bir şekilde ele alınıp tek tip boya, köy kahveleri ve eski evleriyle turizme kazandırılmalı.

* Çeşme Havalimanı'nın yapılması gerek.

* Kıyı kentlerin katılacağı "Kıyı Kentler Yaz Sporları Mini Olimpiyatı" düzenlenmeli.

* Kruvaziyer Turizm Çeşme'de geliştirilmeli. Çeşme sadece Ro-Ro Limanı olmayıp uluslararası yolcu gemilerinin uğrak yeri yapılmalı.

* Efes Antik kentinden büyük Eritrai kazılarının ödenekleri artırılarak yeryüzüne çıkarılmalı.

* Ilıca Meydanı için de uluslararası yarışma ile Ilıca yeniden planlanmalı.

* Kişilerin menfaatleri değil, Çeşme'nin menfaati düşünülerek hareket edilmeli, özellikle taksi ve dolmuş problemi yazın çözülmeli.

* Dünyada adından bahsedilecek özürlülerle ilgili tatil köyü yapılmalı.


Yeni Asır Gazetesi/Metin Burmalı



Geri Dön