28 / 04 / 2024

Çevre görevlisi eğitimi ne zaman 2014?

Çevre görevlisi eğitimi ne zaman 2014?

Çevre görevlisi olmak için gerekli koşulları taşıyan kimselere eğitim veriliyor. Eğitim sonrasında sınav yapılıyor. Peki, çevre görevlisi eğitimi nasıl alınır? Çevre görevlisi eğitimi ne zaman 2014?



Çevre görevlisi eğitimi ne zaman 2014?

Faaliyetleri sonucu çevre kirliliğine neden olan ve/veya neden olabilecek ve Çevre Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe konulan düzenlemeler uyarınca denetime tâbi tesislerin faaliyetlerinin mevzuata uygunluğunu, alınan tedbirlerin etkili olarak uygulanıp uygulanmadığını değerlendiren, tesis içi yıllık denetim programları düzenleyen görevli olan kimselere "çevre görevlisi" deniyor.


Çevre görevlisi olmak için gerekli koşulları taşıyan kimselere eğitim veriliyor. Peki, çevre görevlisi eğitimi nasıl alınır? Çevre görevlisi eğitimi ne zaman 2014?


Çevre görevlisi eğitimi, üniversitelerin çevre mühendisliği bölümünden mezun olan veya çevre mühendisliği konularında yüksek lisans veya üzeri eğitim almış kişiler için çevre mevzuatı; üniversitelerin mühendislik bölümlerinden veya fen/fen-edebiyat fakültelerinin fizik, kimya, biyoloji, biyokimya, jeoloji bölümlerinden veya veteriner fakültelerinden mezun olanlar için ise temel çevre bilimleri ve çevre mevzuatı konularını kapsıyor.


Çevre görevlisi eğitimi alındıktan sonra, çevre görevlisi belgesi almak isteyen kişiler çevre görevlisi sınavına girmesi gerekiyor.


Sınavda 100 (yüz) üzerinden 70 (yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılır ve çevre görevlisi belgesini almaya hak kazanıyor.


Çevre görevlisi sınav sonuçları ilan edildiği tarihten itibaren bir yıl geçerli oluyor.


Çevre görevlisi eğitimi tarihleri 2014..

Çevre görevlisi eğitimleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Antalya’da 27 Ekim - 02 Kasım 2014 tarihlerinde düzenlenecek.



Çevre görevlisi yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön