02 / 05 / 2024

Çevre temizlik vergisi nereden ödenir?

Çevre temizlik vergisi nereden ödenir?

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi nereden ödenir?



Çevre temizlik vergisi nereden ödenir?

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor.


Çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi, yukarıdaki tarifenin yedinci grubunun belediye meclisince belirlenecek derecesi üzerinden hesaplanıyor.


Su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle hesaplanan çevre temizlik vergisi, su faturasında ayrıca gösterilmek suretiyle tahakkuk etmiş sayılıyor. 


Bu suretle tahakkuk eden vergi, su tüketim bedeli ile birlikte belediyelerce tahsil ediliyor. Peki, çevre temizlik vergisi nereden ödenir?


Çevre temizlik vergisi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Vergi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisinin ilk taksiti emlak vergisi gibi Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; İkinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.


Buna göre, çevre temizlik vergisinin ilk taksiti 1 Mart itibarıyla başlayacak.



Çevre temizlik vergisi sorgulama 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön