02 / 05 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iklim değişikliği toplantısı 7 Ağustos'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iklim değişikliği toplantısı 7 Ağustos'ta!

İklim Değişikliği ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu Bakan Güllüce’nin başkanlığında toplanıyor. Toplantı toplantısı 7 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleşecektir.



İklim Değişikliği ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu Bakan Güllüce’nin Başkanlığında Toplanıyor

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce,2015/4 sayılı toplantısını gerçekleştirecek olan “İklim Değişikliği ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu”na başkanlık edecek.

 

İklim değişikliğinin zararlı etkilerinin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması ve bu konuda ülkemizin şartları da dikkate alınarak uygun iç ve dış politikaların belirlenmesi amacıyla Başbakanlık Genelgesi ile oluşturulan İklim Değişikliği ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu’nun toplantısı 7 Ağustos 2015 Cuma saat 15.00’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.


Açılış konuşmasını Bakan İdris Güllüce’nin yapacağı ve Türkiye’nin İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar’ın da katılacağı toplantının gündeminde; 2015 yılı sonunda Paris’te gerçekleştirilecek olan BM İklim konferansında kabul edilmesi planlanan ve 2020 yılı sonrasında geçerli olacak yeni küresel iklim anlaşmasına yönelik ülkemizin hazırlıkları konusu yer alıyor.


Sn. Bakanımız İdris Güllüce’nin başkanı olduğu ve Avrupa Birliği, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Dışişleri, Ekonomi, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, İçişleri, Kalkınma, Maliye, Milli Eğitim, Orman ve Su İşleri, Sağlık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıklarının Müsteşarları, Hazine Müsteşarı, AFAD, TÜİK Başkanları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Sekreterlerinden oluşan Kurulun;2015/4 sayılı toplantısıdüzenlenecek.

 


Geri Dön