01 / 05 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kirliliğe son verecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kirliliğe son verecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 12 yönetmelik ve 1 tebliği birleştirerek, atık yönetimi konusunda kirliliğe son verecek




     Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliğinin atık çerçeve direktifindeki güncellemeler örnek alınarak, mevzuattaki kavramların ortak yapı altında toplanması ve sadeleştirilmesi için Atık Yönetimi Yönetmeliği taslağı hazırlandı. 

     Buna göre, Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği, Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği, Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği, Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği, Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği, Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Kontrolü Yönetmeliği, Poliklorlu Bifenil ve Poliklorlu Terfenillerin Kontrolü Hakkında Yönetmelik, Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik, Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği, Ömrünü Tamamlamış Araçların Kontrolü Hakkında Yönetmelik, Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği ve Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği ile Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği, tek yönetmelikte toplanacak. 

     Yönetmelik taslağı, Bakanlık birimleri, çevre ve şehircilik il müdürlükleri, kamu kurum ve kuruluşlarıyla sektör temsilcilerinden oluşan sivil toplum kuruluşlarının görüşüne açıldı. Gelen görüşler dikkate alınarak taslağa son şekli verilecek.


AA


Geri Dön