05 / 05 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan barınak hayvanlarını doyuracak proje!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan barınak hayvanlarını doyuracak proje!

Yemek artıklarının değerlendirilmesi amacıyla geliştirilen ve pilot olarak İstanbul'da uygulanacak proje kapsamında, konut, kafe ve lokantalardan toplanacak yemek artıkları, özel çöp torbalarına konularak hayvan barınaklarına gönderilecek




Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, her gün çöpe giden tonlarca yemek artığının barınak hayvanlarına ulaştırılması amacıyla proje geliştirildi.


Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, israfı önlemek, sokak hayvanlarının beslenmesine katkı sağlamak ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için artık yemek projesi başlatıldı.


Proje kapsamında pilot il olarak İstanbul belirlendi. Bakanlık, ilerleyen yıllarda ülke geneline yayılması amaçlanan proje kapsamında belediyelerle birlikte çalışacak.


-Artıklar için özel torba


İlk olarak artık yemeklerin toplanması için üretilen özel torbalar ve sistemi anlatan broşürler hazırlanarak, dağıtılacak.


Meyve ve sebze artıkları ile et ürünleri ayrı poşetlerde toplanacak.


-Çöp toplama günleri belirlenecek


Artık yemeklerin toplanması amacıyla çöp toplama günleri belirlenecek. Belediye görevlileri, konuyla ilgili başta apartman görevlileri olmak üzere vatandaşları bilgilendirecek. 


Konut, kafe, restoran ve lokantalardan toplanacak yemek artıkları, özel çöp torbalarına konulacak barınaklardaki hayvanlara gönderilecek.


AA


Geri Dön