19 / 05 / 2024

Çeyiz hazırlığı yapanlar müjde! Devlet faizsiz evlilik kredisi verecek! 150 bin TL'den kimler faydalanacak?

Çeyiz hazırlığı yapanlar müjde! Devlet faizsiz evlilik kredisi verecek! 150 bin TL'den kimler faydalanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verileceğini duyurmuştu. Peki, 150 bin TL'den kimler faydalanacak? İşte detaylar..



EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU BAŞLADI MI? 

Evlilik kredisi başvuru tarihleri henüz açıklanmadı. İki yıl geri ödemesiz 150 bin TL evlilik kredisi başvuru tarihleri belli olduğu zaman haberimiz güncellenecektir.

EVLİLİK KREDİSİ DETAYLARI NELER? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan; yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası tarafından yeni evlenen çiftlere 2 yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin Türk Lirası faizsiz evlilik kredisi sağlanacağını ifade etti. Ayrıca Erdoğan, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren diğer hizmetlerinde destekleneceğini belirtti.

Çeyiz hazırlığı yapanlar müjde! Devlet faizsiz evlilik kredisi verecek! 150 bin TL den kimler faydalanacak?

150 BİN TL EVLENME KREDİSİ İÇİN KAYNAK AİLE VE GENÇLİK BANKASI

Aile Ve Gençlik Bankası tarafından evlenecek olan çiftlere destek verilecek. Uluslararası standartlarda kurulacak bu sosyal amaçlı banka, dijital ortamda hizmet sunacak. Banka, para kaynağını Karadeniz gazı ve diğer petrol gelirlerinden oluşturulan fondan sağlayacak. Bu durumda söz konusu gelirler banka tarafından kontrol edilip sosyal desteklerde kullanılacak.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR OLDU?

Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin Türk Lirası faizsiz evlilik kredisi verilecek. Bu kapsamda, yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin Türk Lirası devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak.

Borsada halka arzından bu yana hangi hisse dolar bazında ne kadar kazandırdı? Tebernüş Kireçci efsane hisseleri yazdı!

Haziran ayı enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? Haziran ayı TEFE-TÜFE oranları belli oldu mu?


Geri Dön