08 / 11 / 2024

CHEP, geleceğin mağazasını sanal ortamda tanıttı!

CHEP, geleceğin mağazasını sanal ortamda tanıttı!

Gıda Perakendecileri Derneği’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Ortak Gelişim Kongresi’nde Türkiye’de ilk defa lider ekipman tedarikçisi CHEP, tüketici tercihlerine göre şekillenen yeni mağaza konseptini kongre katılımcılarına sanal ortamda yaşattı.





Gıda Perakendecileri Derneği’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Ortak Gelişim Kongresi’nde Türkiye’de ilk defa lider ekipman tedarikçisi CHEP, tüketici tercihlerine göre şekillenen yeni mağaza konseptini kongre katılımcılarına sanal ortamda yaşattı.


Gıda Perakendecileri Derneği’nin (GPD), 2014 yılından beri düzenlediği Ortak Gelişim Kongresi bu yıl Wyndham Grand Otel’de gerçekleşti. Değişen müşteri beklentilerinin ele alındığı kongrede Yeni Nesil Müşteri’yi Anlamak, Perakendenin Dijitalleşmesi ve Müşteri Sadakati gibi başlıklar sektörün önemli aktörlerinin katkılarıyla çok yönlü olarak değerlendirildi.   


Türkiye’de ilk defa mağaza içi çözümler sanal gerçekçilikle buluştu

54 ülkenin tedarik zinciri yönetimini dönüştüren, dünya genelinde 275 milyon paletlik dolaşım ağına sahip CHEP, sanal gerçeklik uygulamasıyla kongre katılımcılarına farklı bir deneyim yaşattı. CHEP’in sanal gerçeklik gözlüğünü kullanan katılımcılar kendilerini CHEP paletleri ile dizayn edilmiş bir perakende mağazasının içinde buldular. Mağaza içinde dolaşabilen katılımcılar CHEP paletlerinin kullanıldığı mağaza alanlarında  ürünlerin optimum şekilde konumlandırılarak zaman ve mekandan tasarruf edilirken çapraz satış tekniklerinin hayata geçirildiğini, mağaza alanının akılcı ve müşteri beklentilerine uygun şekilde kullanılarak müşteri deneyimini iyileştirdiğini gördüler.  


CHEP: Bir paletten daha fazlası 

CHEP’in geliştirdiği sanal gerçeklik uygulaması, mağaza içinde kullanılan yarım ve çeyrek paletlerin değişen müşterinin beklentilerini nasıl karşıladığını, zarar ve maliyetleri düşürüp müşteri memnuniyetini ve olumlu deneyimleri en üst seviyeye çıkardığını interaktif biçimde gösteriyor. CHEP’in mağaza içinde fonksiyonel biçimde konumlandırılarak farklı ihtiyaçlara cevap verecek şekilde kullanılan paletleri; rafa ürün yerleştirmeye ayrılan zamanda yüzde 80’e kadar azalma, paletten ürün toplama maliyetlerinde yüzde 25’e kadar azalma, satış oranlarında ise yüzde 8’e kadar artış sağlıyor. 


CHEP Türkiye Genel Müdürü Şafak Aktekin; “Değişen müşteri profili, perakendeci ve üreticiler için pazarın dinamiklerine uygun hareket etmeyi gerektiriyor. 60 yıldır ekipman havuzlama sistemini dünyanın dört bir yanına taşıyan CHEP, bu değişimin öncülerinden biri. Yapılan araştırmalara baktığımızda aradığı ürünü rafta bulamayan  mağaza müşterilerinin neredeyse yüzde 43’ünün mağazayı hiçbir şey satın almadan terk ettiğini biliyoruz. Mağaza içi çözümlerimizle stok dışı olma durumunu en aza indirip ürün çeşitliliğini artırarak toplam satışı doğrudan etkiliyoruz.  Ortak Gelişim Kongresi’nde sanal gerçeklik teknolojisiyle Türkiye’de bir ilke imza atarak bu avantajları katılımcıların bizzat deneyimlemesini sağladık. CHEP olarak daha iyi toplumlar, daha iyi iş modelleri ve daha iyi bir gezegen için kendimizi durmaksızın yenilemeyi sürdüreceğiz” dedi.



Geri Dön