27 / 04 / 2024

CHP'li Cumhur Uzun'dan İnceleme Komisyonu'na çağrı: 'Bodrum'a ihanet etmeyin'

CHP'li Cumhur Uzun'dan İnceleme Komisyonu'na çağrı: 'Bodrum'a ihanet etmeyin'

CHP 28. Dönem Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da ortağı olduğu şirketin inşa edeceği otel projesi için İnceleme Değerlendirme Komisyonu'na çağrı yaptı.



CHP 28. Dönem Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da ortağı olduğu şirketin hayata geçireceği otel projesi için İnceleme Değerlendirme Komisyonu'na çağrı yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ortağı olduğu şirketin, beş defa iptal edilen, 2. derece SİT alanı içerinde hayata geçireceği otel projesinde karar, İnceleme Değerlendirme Komisyonu’na kaldı. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un şirketi Ersoy Otelcilik İnşaat’ın inşa etmek istediği proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı 18 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

ÇED raporunda yer alan detaylara göre söz konusu projede 124 bin 21 metrekarelik alanda 325 oda, 14 villa, 3 apart villa, 38 aile odası yapılacak. Projenin bedeli 159 milyon 926 bin Türk Lirası şeklinde belirlendi.

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun resmi X hesabı https://twitter.com/CumhurUzun48 üzerinden yaptığı paylaşımda İnceleme Değerlendirme Komisyonuna seslendi ve şu ifadeleri kullandı: 

"2. Derece doğal sit alanı, 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı ve Taşınmaz Kültür Varlığı statüsünde bulunan bu alana 325 odalı otel, 14 villa, 3 apart villa ve 38 aile odası inşaatı yapılmak isteniyor. Daha önce mahkemece iptal edilen bu kıyıma müsaade etmek Bodrum’a ihanettir! 18 Nisan’da yapılacak İnceleme ve Değerlendirme Toplantısına katılacak tüm yetkililere sesleniyorum. Bu ihanete ortak olmayın!"

 

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'un oteli bakanlık masasında!

Marmara ve İstanbul çok önemli! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan kentsel dönüşüm açıklaması! 

O şehir için korkutan uyarı: Katil faylarla çevirili, 7.2'den büyük deprem olabilir!


Geri Dön