30 / 07 / 2024

CHP'li Ulaş Karasu: 'THY'nin Kanal İstanbul güzergahında yatırımı var mı?'

CHP'li Ulaş Karasu: 'THY'nin Kanal İstanbul güzergahında yatırımı var mı?'

CHP'nin Ulaştırma Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Türk Hava Yolları'nın yeni kurmuş olduğu gayrimenkul yatırım hizmetleri şirketi ile ilgili çeşitli iddiaları TBMM gündemine taşıdı.



Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ulaştırma Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Türk Hava Yolları'nın yeni kurduğu gayrimenkul yatırım hizmetleri şirketi ile ilgili çeşitli iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır imzalı habere CHP'nin Ulaştırma Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Türk Hava Yolları'nın 25 Temmuz tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan açıklamasına göre THY Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Anonim Şirketi’nin kuruluş işlemlerinin tamamlandığını hatırlattı. Söz konusu bu açıklamada, “5 Temmuz 2024 tarihli duyurumuzda bilgisi verilen, ortaklığımızın çeşitli yatırım projelerinin bir iştirak şirket üzerinden yönetilmesi için yüzde 100 THY bağlı ortaklığı olarak kurulacak şirket ‘THY Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Anonim Şirketi’ unvanı altında kurulmuş olup, kuruluş işlemleri 24 Temmuz 2024 tarihinde İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü nezdinde tescil edilerek tamamlanmıştır” ifadelerinin yer aldığı bildirildi. Türk Hava Yolları gibi uluslararası bir havayolu şirketinin Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri AŞ kurmasındaki amacın ne olduğunu soran Karasu, söz konusu şirketin yöneticileri hakkında da bilgi istedi.

CHP li Ulaş Karasu: THY nin Kanal İstanbul güzergahında yatırımı var mı?

Karasu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a şu soruları yöneltti: 

“Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları iş birliğiyle yürütülen ve Arnavutköy’deki süren konut projesi ile bu şirketin herhangi bir iltisakı bulunmakta mıdır? Şirketin turizm, enerji ve elektrik, petrol faaliyetlerinde bulunmasının gerekçeleri nelerdir? Türk Hava Yolları'nın gayrimenkul hizmetleri şirketi, önergenin cevaplandığı tarihe kadar olan dönemde Kanal İstanbul projesi güzergahına herhangi bir yatırım yapmış mıdır? Hedefleri arasında bunu yapmak var mıdır ? Söz konusu önergenin cevaplandığı tarihe kadar olan dönemde, şirket gerek kendi mülkiyetinde bulunan gerek 3.  kişiler mülkiyetinde bulunan gayrimenkuller üzerinde herhangi bir konut, iş yeri, sosyal tesis ve başkaca proje gerçekleştirmiş midir? 3. kişilere bu amaçla herhangi bir sözleşme akdetmiş midir? İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 2009'da YİD modeliyle 25 sene süreyle kiralanan ve sonradan süresi 31 seneye uzatılan Hatice Sultan ve Fehime Sultan yalıları aradan geçen seneler içerisinde neden işletmeye açılamamıştır ? Yeni kurulmuş olan şirketin söz konusu bu yalılar ile ilgili bir tasarrufu olmuş mudur ? Olacak mıdır? Kanal İstanbul güzergahında 2011'den önergenin yanıtlandığı tarihe kadar olan dönemde imar planlarında ‘tarla’ şeklinde görülen arazilerin ne kadarı hangi bedelle kimlere satılmıştır ? Söz konusu bu araziler içinde, THY iştirak şirketlerine satılmış araziler var mıdır? Var ise bu satışlar hangi tarihlerde ve hangi bedelle yapılmıştır?”

 

Bursa'da kentsel dönüşüm ivedilikle yapılmalı! Zemin sorunu depremde yüzde 70 yıkılmaya neden olur!

Altın alalım mı, bekleyelim mi? İslam Memiş yarını işaret etti, son gün dedi! Yatırımcılar acil baksın!

Menemen Belediyesi 94 adet arsa ve tarla satıyor: 1.8 milyon TL'ye de var, 460 milyon TL'ye de!


Geri Dön