29 / 04 / 2024

Çift Emekli Maaşı Alınabilir mi? Emekli vatandaşlar okusun

 Çift Emekli Maaşı Alınabilir mi? Emekli vatandaşlar okusun

Çift Emekli Maaşı Alınabilir mi? Emekli vatandaşlar okusun Emekli vatandaşların son günlerde en çok merak ettiği konuların başında "Çift emekli ikramiyesi alınabilir mi?" sorusu geliyor. İşte yanıtı.



Emekli vatandaşlar son günlerde en çok emekli ikramiyeleri hakkında soru soruyor. Vatandaşların en çok sorduğu sorulardan biri de çift emekli ikramiyesi alınıp alınmayacağı hakkında işte detaylar...

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı AK Parti  Adana  Milletvekili Sunay Karamık, bu durumu işleme alarak SGK'dan ayrıntılı bilgi talep etti. SGK, konuya dair ayrıntılı bir yanıt vererek, bir kişinin hem babasından hem eşinden aynı anda maaş alabilme imkanının olduğunu ifade etti.
SGK, ölenin emekli maaşının, eş için yüzde 50'si, aylık alan yetimi bulunmayanların dul eşlerine yüzde 75'i, çocuklarla ana veya babanın her biri için de yüzde 25'i oranında bağlandığını belirtti.

SGK'nın belirttiğine göre, ölüm tarihinde evli olmayan kız çocuklarına maaş bağlanır. Evlenme nedeniyle maaşı kesilmiş olanlar, boşanma veya dul kalma durumunda eski maaşlarına hak kazanırlar. Ölüm tarihinde evli olup aylık bağlanamamış kız çocukları, daha sonradan boşanma veya dul kalma durumunda da maaş almaya başlarlar.


Geri Dön