13 / 05 / 2024

Çiftçiler dikkat! Çiftçi kayıt sistemi için sona yaklaşıldı! Hemen başvurun! 

Çiftçiler dikkat! Çiftçi kayıt sistemi için sona yaklaşıldı! Hemen başvurun! 

Çiftçi kayıt sistemine e-Devlet üzerinden başvuruda bulunmak için son 1 buçuk ay kaldı. 31 Aralık tarihinde Çiftçi kayıt sistemine e-Devlet başvuruları sona erecek. Peki Çiftçi kayıt sistemi nedir? Çiftçi kayıt sistemi başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...



Çiftçiler bu uygulama ile yaklaşık iki gün sürede yapmaya çalıştıkları kayıtları bahçelerinden, tarlalarından ayrılmadan hiçbir evrakla uğraşmadan kısa sürede gerçekleştiriyor. 

Cnn Türk'te yer alan habere göre; cep telefonuyla E-Devlet aracılığıyla yalnızca dakikalar içinde kayıtlarını yenileme imkanı yakalıyor. 

Çiftçiler dikkat! Çiftçi kayıt sistemi için sona yaklaşıldı! Hemen başvurun! 

Böylece çiftçiler evrak peşinde harcadıkları zamanı artık tarlalarında üretim gerçekleştirerek geçirebiliyor. 

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Çiftçi kayıt sistemi başvurusu yapmak isteyenlerin önce e-Devlet girişini gerçekleştirmesi gerekiyor. Ardından arama kısmına ÇKS yazılarak "Çiftçi Kayıt Sistemi Kayıt Yenileme Başvurusu" hizmetine tıklanıyor. Ardından yeni başvuru sistemi butonuna tıklanarak bilgiler kontrol ediliyor. Daha sonra ise, son ekranda başvuruya ait tüm bilgiler görüntüleniyor ve başvuruya ait ilk destek ödemesinden mahsup edilecek başvuru ücreti görüntüleniyor ve onaylanarak başvuru tamamlanıyor. 

Çiftçiler dikkat! Çiftçi kayıt sistemi için sona yaklaşıldı! Hemen başvurun! 

Tamamlanan başvurular İl, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinin değerlendirilmesi aşamasına geçiyor ve süreç bundan sonra tamamlanıyor. 

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ BAŞVURU ŞARTLARI

Çiftçi kayıt sistemine kayıt yaptırılırken, çiftçilerden istenen evraklar şu şekilde:

"Bağlı oldukları ziraat odasında aktif üye kaydı, ekim yapılan ürün ve parseli, ilk kez kayıt yaptıracaklar için kendisinin ya da vekilinin bizzat olması, T.C nüfus cüzdanı, 2 tane fotoğraf, köy, parsel ve ekilecek ürün."

Son haftada yaşanabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak üreticilerin, bir an önce kayıt yaptırmasının faydalı olduğuna dikkat çekiliyor.

Asgari ücret 1 ocak 2023 zammı tek tek hesaplandı! Cepteki rakamı görenlerin ağzı tam 1 karış açık kaldı! Hemen bakın!

Tarım Kredi'de çılgın indirim! Ayçiçek yağı, şeker, çay, tavuk et fiyatları dibi gördü! 17 Kasım 2022 fiyat listesi

Ticaret Bakanlığı 2500 personel alacağını duyurdu! Elinizi çabuk tutun! İşte başvuru şartları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön