05 / 05 / 2024

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği peş peşe duyuruldu! Şimdi bakın, tarihleri kaçırmayın!

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği peş peşe duyuruldu! Şimdi bakın, tarihleri kaçırmayın!

Milyonlarca çiftçi tarımsal destek ödemelerini sık sık araştırıyor. Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği peş peşe duyuruldu! Şimdi bakın, tarihleri kaçırmayın!



Depremden etkilenen illerde mazot gübre desteği nakit ödenecek

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerdeki çiftçilerin ihtiyaçlarının giderilmesi ve üretimlerini sürdürebilmeleri için yeni adımlar da atıldı. 

Kahramanmaraş, Adana, Malatya, Hatay, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Osmaniye ve Elazığ illerinde çiftçilere ödenecek desteklere ilişkin düzenleme yapıldı. 

Bu kapsamda, 2022'den itibaren ayni olarak verilmeye başlanan mazot ve gübre destekleri, depremden etkilenen 11 şehirdeki çiftçilere nakit olarak sağlanacak. Toplam tutarı 2,8 milyar Türk Lirası şeklinde açıklanan mazot gübre desteği ödemeleri bu ayın sona kadar çiftçilerin hesaplarına peş peşe yatırılacak.

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği peş peşe duyuruldu! Şimdi bakın, tarihleri kaçırmayın!

Aynı zamanda, yıl boyunca ödenmesi planlanan 530 milyon TL'lik çiğ süt, buzağı, anaç koyun keçi, büyükbaş hayvan besi, arılı kovan, sürü büyütme ve yenileme destekleri ödemeleri de depremden etkilenen şehirler için Şubat ayında hesaplara yatırılacak. 

Yine depremden etkilenen illerdeki 185 bin işletmeye, 2 milyon büyükbaş için hayvan başına 500 lira ve 9 milyon küçükbaş için hayvan başına 50 lira olmak üzere 1.5 milyar TL'lik yem desteği yapılacak. 

Tüketici güven endeksi Şubat ayında yüzde 4,3 arttı!

Merkez Bankası'ndan yeni dolar tahmini geldi! Dolar tam bu kadar olacak dedi! Yer yerinden oynadı! Hemen bakın

Fransız deprem bilimci peş peşe açıkladı! İstanbul depreminin şiddeti tam bu kadar olacak! Son dakika!


Geri Dön