30 / 04 / 2024

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteğinde şok gelişme! 3 katına çıktı!

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteğinde şok gelişme! 3 katına çıktı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, gübre ve mazot desteğiyle ilgili yüzleri güldüren müjdeyi verdi. Mazot desteği yüzde 188 yani 3 kata varan oranda artırıldı. İşte ayrıntılar ve Bakan Kirişci'nin o tarımsal desteklerle ilgili o açıklaması...



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Reyhanlı Barajı Takviye Tesisleri 1. Kısım Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı'nda Eylül ayının ilk haftalarında incelemelerde bulunmuştu. DSİ 6. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe'den çalışmalarla ilgili bilgiler alan Kirişçi, daha sonra Hatay Valisi Rahmi Doğan'ı makamında ziyaret etti ardından da İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen "Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı"na katılım gösterdi. 

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteğinde şok gelişme! 3 katına çıktı! 

Kirişci, Türkiye'nin toprak olarak 780 bin kilometrekareye sahip olduğunun, buna ek olarak 462 bin kilometrekarelik bir "Mavi Vatan"ın da olduğunun altını çizdi. 65 başlık ve 130 alt başlıkta toplanan destekleme modelinin sadeleştirilmesine ilişkin sürdürülen çalışmalara ilişkin de bilgi veren Kirişci, emek ve zaman kaybı yaratmadan, verimliliği en üst noktaya çıkaracak şekilde desteklemeleri şekillendirdiklerini dile getirdi. 

Desteklemelerdeki son durumu aktaran Bakan Kirişci, konuyla ilgili açıklamasında "Bunun için de bitkisel üretimde mazot ve gübre, hayvansal üretimde de yem, bu bizim olmazsa olmazımız. Dolayısıyla bu mazot ve gübre desteği konusunda bizim bunu sadeleştirerek yol yürümemiz gerekiyordu. Bundan hareketle de gerekli adımları attık" ifadelerini kullandı. 

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteğinde şok gelişme! 3 katına çıktı! 

Hububat için 2021 yılında dekar başına 22 TL olan mazot desteği ve 20 lira gübre desteği olmak üzere toplamda 42 TL'lik destek verildiğini aktaran Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "2022 yılında mazot desteğimiz 22 liradan 75 liraya... Hani biz ne diyoruz? Mazot üç kat arttı, doğru, arttı" açıklamasında bulundu. 

"Mazotta 22 lira olan destek 75 lira, gübrede 20 lira olan destek de 46 liraya çıkmış durumda. Yani 2021 yılında toplamda dekar başına 42 lira olarak verdiğimiz desteği 121 lira olarak ödüyoruz" ifadelerini kullanan Bakan Kirişci, yüzde 188'lik bir yükselişin yani 3 kata ulaşan bir artışın olduğuna dikkat çekti. 

Peki gübre fiyatları bugün kaç TL oldu? Hangi gübre kaç TL'den satışa sunuluyor? İşte gübre fiyat listesi 29 Eylül 2022...


Geri Dön