21 / 05 / 2024

Çiftçiler dikkat, süre doluyor!

Çiftçiler dikkat, süre doluyor!

Türkiye’de tarım faaliyeti yürüten ancak halen kayıt yaptırmayan çiftçiler için zaman daralıyor. Zira kayıt yaptırmayan tarım üreticisi desteklerden faydalanamayacak. Peki bu başvurular nasıl yapılacak?



ÇKS’de, 23 Eylül 2022'de yapılan değişiklikle bürokrasinin azaltılması ve dijitalleşme ile çiftçilerin başvuru süreç ve şartlarının kolaylaştırılması amaçlanmıştı. Bu kapsamda ÇKS başvuruları e-Devlet Kapısı üzerinden alınmaya başlanarak, çiftçilere önemli kolaylık sağlanmıştı.

 Çiftçiler dikkat, süre doluyor!

Daha önce ortalama iki iş günü içinde tamamlanan başvurular, dijital ortamda iki dakika içerisinde tamamlanabilir duruma gelmişti.

Yeni uygulamada çiftçiler, ÇKS belgelerini de e-Devlet üzerinden ücretsiz bir şekilde alabilirken, yeni sistemle e-Devlet üzerinden yaklaşık 2,3 milyon ÇKS belgesi alındığı bildirildi.

1 Eylül tarihinde başlayan 2023 üretim yılı içinse ÇKS başvuraları 31 aralık tarihinde son bulacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön