22 / 05 / 2024

Çiftçiler hemen bakın! Bugün hesaplara peş peşe yatıyor! Tam 49,5 milyon TL...

Çiftçiler hemen bakın! Bugün hesaplara peş peşe yatıyor! Tam 49,5 milyon TL...

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere yapılan tarımsal destekleme ödemeleri ile ilgili açıklama yaptı. Çiftçiler hemen bakın! Bugün hesaplara peş peşe yatıyor! Tam 49,5 milyon TL...



Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan son dakika tarımsal destekleme ödemeleri ile ilgili açıklamada; söz konusu destek tutarları, hayvan hastalıkları tazminatında 25 milyon 440 bin 246 lira, hayvan gen kaynaklarını korumada 11 milyon 862 bin 50 lira, kırsal kalkınma yatırımlarında 9 milyon 114 bin 573 lira ve sertifikalı tohum üretiminde 2 milyon 994 bin 131 TL şeklinde açıklandı. 

Çiftçiler hemen bakın! Bugün hesaplara peş peşe yatıyor! Tam 49,5 milyon TL...

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" de bugünkü 32107 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. 

Bu tebliğ ile çiftçilere yapılacak destekleme ödemelerine ilişkin usul ve esasları belirlenmiş oldu. Tebliğle, mazot ve gübre desteğinde de düzenleme yapıldı. Mazot ve gübre desteği, çiftçilerin Ziraat Bankasında bulunan hesaplarına mazot ve gübre alımında kullanılacak şekilde tanımlanmakta ve nakdi ödeme yapılmamakta. Ancak tebliğe eklenen yeni hüküm ile depremden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde destekleme ödemelerinin nakit şekilde ödenmesine karar verildi. 

Çiftçiler hemen bakın! Bugün hesaplara peş peşe yatıyor! Tam 49,5 milyon TL...

Tebliğle, destekleme ödemelerinde, ilgili üretim yılına esas Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurusunu yapmasının ardından vefat eden çiftçiler ile ilgili de düzenleme de yapıldı. Bu kapsamda, vefat eden çiftçilerin Ziraat Bankasında bulunan hesaplarına mazot ve gübre alımında kullanılması amacıyla tanımlanan destekleme tutarları, Ziraat Bankasına başvurmaları durumunda mirasçılarına nakit şekilde ödenecek. 

Çiftçiler dikkat! Deprem bölgesine mazot gübre desteği nakit ödenecek! Vefat edenlerin ödemesi mirasçılarına yapılacak!

Deprem bölgesinden çıkacak enkaz miktarının 100 milyon tonu bulması bekleniyor!

Elinde 1 gram bile altını olanlar hemen bakın! Altını bilen adam İslam Memiş saat verdi! Rakam açıkladı!


Geri Dön