09 / 05 / 2024

Çiftçilere buğday prim ödemesi desteğinden sonra bir destek de mısır için yapılacak

Çiftçilere buğday prim ödemesi desteğinden sonra bir destek de mısır için yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) 2022 hasat dönemindeki buğday ve arpa alım fiyatları ile teşvik rakamlarını açıkladı. Çiftçi Kayıt Sisteminde kaydı olan üreticiler ödemelerini alacak. Çiftçiye ayrıca silajlık mısır desteği de verilecek.



Geçen sene çiftçilere bin 450 torba silajlık mısır dağıtan Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi, desteğini bu yıl 2 bin torbaya çıkardı. 

Belediyenin silajlık mısır desteği böylelikle 3 bin 450 torbaya ulaşmış oldu. 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilere verilen desteğin artırılarak devam edeceği müjdesini vererek “Şahinbey Belediyesi olarak, Gaziantep Valiliğimizin de desteği ile çiftçilere desteğimiz sürüyor. Şahinbey ilçemizdeki Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan tüm çiftçilerimize gübre, arpa, buğday, mercimek tohumu, hayvan yetiştiricilerine yem desteği veriyoruz. Bu yıl sebze ve meyve yetiştiricilerimize karpuz, kavun, domates, salatalık, biber ve patlıcandan oluşan 10 milyonluk fide desteği sağladık. Hayvan yetiştiricilerimize arılı kovan, tavuk ve süt sağım makinası desteği sağlandı. Çiftçilere silajlık mısır dağıtımı yapacağız. Çok kaliteli mısırlar ve her torbada 50 bin tane tohum var ve getirisi çok iyi. 2 bin torba silajlık mısır dağıtacağız. Ekonomiye geri dönüşü ise 50 milyon TL olacak. Bu mısırların gövdesi de hayvanlara yem olacak” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön