27 / 04 / 2024

Çiftçilere buğday prim ödemesi desteğinden sonra bir destek de mısır için yapılacak

Çiftçilere buğday prim ödemesi desteğinden sonra bir destek de mısır için yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) 2022 hasat dönemindeki buğday ve arpa alım fiyatları ile teşvik rakamlarını açıkladı. Çiftçi Kayıt Sisteminde kaydı olan üreticiler ödemelerini alacak. Çiftçiye ayrıca silajlık mısır desteği de verilecek.



Üretcilerin tarladan hasat ettiği buğdayda ton başına 6 bin 50 lira, Toprak Mahsulleri Ofisine verenler için artı 1000 lira primle 7 bin 50 lira taban fiyat belirlendi.

Ürününü TMO'ya veren üreticiler için 1000 lira ilave prim verilecek.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı bütün üreticiler, lisanslı depolara ürün dökenlerin hepsi ilave primlerini alabilecek.

Üreticinin akaryakıt ve dışa bağımlı olduğu gübre, tohum gibi çok fazla girdileri var. Üretciler bunlarla baş edebilmek için ayarlamaların ara ara yapılması gerektiğini ifade ediyor.

Yani hasat dönemi bittiğinde tekrar TMO ve Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ürünlerin gidişatı, hasatlarla ilgili tespitler yapıp, fiyatlarda yeni ayarlamalar yapması bekleniyor.

Üretciler bu sene buğday alım fiyatının maliyetleri kurtarabilmesi için en az 8 lira 40 kuruş olması gerektiğini ifade ediyordu.

Çiftçilere buğday prim ödemesi desteğinden sonra bir destek de mısır için yapılacak

Üretcilere buğday prim desteğiyle birlikte bir de silajlık mısır için destek verilecek! İşte ayrıntılar...

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön