02 / 05 / 2024

Çiftçilere müjde! O vergi faizi ile iade edilecek!

Çiftçilere müjde! O vergi faizi ile iade edilecek!

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan karara göre, tarımsal destek üzerinden tahsil edilen gelir vergisi çiftçilere geri ödenecek...



1 Ocak 2016 ve sonrasında yapılan tarımsal destekleme ödemeleri üzerinden kamu kurum ve kuruluşları tarafından tahsil edilen gelir vergisi ve faizler, çiftçilerin düzeltme süresi içinde başvurmaları halinde iade edilecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan 315 seri numaralı gelir vergisi genel tebliğinde değişiklik yapan tebliğe eklenen geçici maddeye göre çiftçilerin iade davası açmaması, açılan davadan vazgeçmesi gerekiyor.

 Çiftçilere müjde! O vergi faizi ile iade edilecek!

Madde hükümlerinden yararlanılmaktan vazgeçilen ve kanun yolu tüketilmeyen davalara ilişkin daha önce verilmiş olan kararlar uyarınca, taraflar arasında fark gözetilmeksizin herhangi bir işlem yapılmayacak ve idarece açılan davalar takip edilmeyecektir. Kesin yargı kararı bulunanların iade talepleri madde hükmünden yararlanamayacaktır.

Çiftçiye müjde! O paralar faizi ile iade edilecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön