15 / 05 / 2024

Çiftçilere müjde! O desteğin tutarı artırıldı! 21 Kasım'a kadar başvurun!

Çiftçilere müjde! O desteğin tutarı artırıldı! 21 Kasım'a kadar başvurun!

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçilere "patates siğili" hastalığı sebebiyle ekim yasağı getirilen alanlarda dekar başına gerçekleştirilecek destekleme ödemesinin tutarı 125 TL'ye yükseltildi...



Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Patates Siğili Görülen Alanlar ile Güvenlik Kuşağında Uygulanacak Desteğe İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı. Tebliğle beraber, Resmi Gazete'nin 14 Kasım 2019 tarihli sayısında yayımlanan aynı isimli mevzuat yürürlükten alındı.

Bu kapsamda, söz konusu destekten, üretim sezonuna ait ürün ve parsel bilgileri ÇKS'ye kayıtlı çiftçiler yararlanabilecek.

Çiftçilere müjde! O desteğin tutarı artırıldı! 21 Kasım a kadar başvurun! 

Patates siğili görülen alanlar ile patates siğili için oluşturulan güvenlik kuşağındaki bölgelerde, karantina önlemi olarak alternatif ürün yetiştirilmesi ya da buraların nadasa bırakılması halinde ÇKS'ye dahil çiftçilere 2022 yılı üretim sezonu alternatif uygulamaları için dekar başına ödenecek destek yükseltildi ve açıklandı. 

Peki piftçilere patates siğiline karşı verilen desteğin tutarı ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön