28 / 04 / 2024

SON DAKİKA: Yağlık ayçiçeği üreticilerine destek tutarı artırıldı: Resmi Gazete'de yayımlandı!

SON DAKİKA: Yağlık ayçiçeği üreticilerine destek tutarı artırıldı: Resmi Gazete'de yayımlandı!

Tarımsal destekleme ödemeleri çerçevesinde Trakya'daki Meriç ve Kuzey Marmara havzalarında yetiştirilen yağlık ayçiçeği için üreticilere ödenecek tutar kilogram başına artırıldı. Peki  yağlık ayçiçeği için kilogram başına ne kadar destek verilecek? 



"2023 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2024 yılında Uygulanacak Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar" bugünkü 32351 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Yayımlanan söz konusu karar göre,2023 üretim yılında kuru şartlarda üretimi gerçekleştirilen yağlık ayçiçeği için destek tutarı belli oldu. 

SON DAKİKA: Yağlık ayçiçeği üreticilerine destek tutarı artırıldı: Resmi Gazete de yayımlandı!

YAĞLIK AYÇİÇEĞİ ÜRETİCİLERİNE KİLOGRAM BAŞINA DESTEK TUTARI AÇIKLANDI 

Bu çerçevede, yağlık ayçiçeğinde, iklimsel faktörlere bağlı şekilde verim kaybı olan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ sınırları içindeki Meriç ve Kuzey Marmara tarım havzalarında destek tutarı kilogram başına 150 kuruş şeklinde yapılacak. 

Resmi Gazete'nin 15 Eylül tarihli sayısında yayımlanan kararda tutar 100 kuruş şeklinde açıklanmıştı. 
Bugün yayımlanan yeni "2023 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2024 yılında Uygulanacak Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar" kapsamında, üreticilere ton başına 500 Türk Lirası daha fark ödemesi yapılacak. 

SON DAKİKA: Yağlık ayçiçeği üreticilerine destek tutarı artırıldı: Resmi Gazete de yayımlandı!

O ALANLAR DA SERTİFİKALI TOHUM DESTEĞİ KAPSAMINA ALINDI 

Ayrıca, yağlık ayçiçeği için yeraltı sularının yetersiz seviyede ve su kısıtı yaşandığının Tarım ve Orman Bakanlığınca tespit edildiği havzalar da "sertifikalı tohum kullanım desteği" kapsamına dahil edildi. 

Söz konusu karar, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde bugün yürürlüğe alındı. 

SON DAKİKA: Yağlık ayçiçeği üreticilerine destek tutarı artırıldı: Resmi Gazete de yayımlandı!

"2023 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2024 yılında Uygulanacak Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar"  kapsamında hükümler Tarım ve Orman Bakanı tarafından yürütülecek. 

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda, "2023 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2024 yılında Uygulanacak Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar"ın yürürlüğe alınmasına, 5488 sayılı Tarım Kanununun 19'uncu maddesi gereğinde karar verildiği ifade edildi. 

Bakanlıktan son dakika müjdesi, başvurusu onaylanan PTT'den nakit alıyor! Çocuğu okula giden ailelere 3.571 TL verilecek

Kamuda çalışmak isteyenler dikkat! Bu illerde zabıta memuru alımları başladı!  Kaçırmayın!

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Kira sözleşmesinde 5 yılı gözden kaçırmayın! Mahkemeye gideceklere uyarı!


Geri Dön