30 / 04 / 2024

Hibe olarak üreticiye verilen yağlık ayçiçeği tohumları toprağa ekildi!

Hibe olarak üreticiye verilen yağlık ayçiçeği tohumları toprağa ekildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürürlüğe giren, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında Yozgatlı çiftçiler 19 bin 660 kilogram ağırlığında yağlık ayçiçeği tohumuna kavuştu. Tohumlar toprak ile buluşmaya başladı. 



Tarım ve Orman İl Müdürü Tanju Özkaya neler söyledi? Sorusunun cevabı ve proje ile ilgili bilgiler haberimizin devamında sizler için bulunuyor.

 Hibe olarak üreticiye verilen yağlık ayçiçeği tohumları toprağa ekildi!

Tarım ve Orman İl Müdürü Tanju Özkaya neler söyledi?

Tarım ve İl Müdürü Tanju Özkaya konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özkaya, açıklamalarında sen içerisinde Yozgat il genelinde 40 bin dekar alana yağlık ayçiçeği ekiminin gerçekleşeceğini belirtti. Tanju Özkaya konuşmasının devamında, Yozgat’ın hububat ve baklagil üretiminde oldukça önemli bir yerinin olduğunu vurguladı. Açıklamalarının devamında son dönemde hayata geçirdikleri projeler sayesinde yağlık ayçiçeği üretiminde de ön sıralarda olmayı planladıkları ekledi.

Özkaya, Yozgat ilinin yağlık ayçiçeği üretimde Türkiye sıralamasına göre 26. Sırada bulunduğunu belirtti.  Özkaya, Yozgat ilindeki yıllara bağlı değişimleri örnek vererek katettikleri yolu somutlaştırdı. Özkaya, 2020 yılındaki yağlık ayçiçeği ekiminin 12 dekarlık alana ekildiğini onu takip eden 2021 yılında ise bu alanın 28 bin 700 dekara kadar çıktığını belirtti. Bununla birlikte 2022 yılında 130 bin dekarlık bir alana ekimlerin teşvikler ve yardımlar sayesinde yapıldığını ekledi.

Açıklamalarının devamında bu yıl Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında dağıtılan 19 bin 660 kilogram yağlık ayçiçeği tohumu sayesinde 40 bin dekarlık alanın daha ekleneceğini vurguladı.

Tanju Özkaya, hedeflerinin Yozgat’ı en az ilk 10’da yer alacak kadar yağlık ayçiçeği ekiminde geliştirmek olduğunu belirtti. 

 


Geri Dön