10 / 06 / 2024

Çiftçilere müjde! O desteğin tutarı artırıldı! 21 Kasım'a kadar başvurun!

Çiftçilere müjde! O desteğin tutarı artırıldı! 21 Kasım'a kadar başvurun!

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçilere "patates siğili" hastalığı sebebiyle ekim yasağı getirilen alanlarda dekar başına gerçekleştirilecek destekleme ödemesinin tutarı 125 TL'ye yükseltildi...



Patates siğili görülen alanlar ile patates siğili için oluşturulan güvenlik kuşağındaki bölgelerde, karantina önlemi olarak alternatif ürün yetiştirilmesi ya da buraların nadasa bırakılması halinde ÇKS'ye dahil çiftçilere 2022 yılı üretim sezonu alternatif uygulamaları için dekar başına 125 Türk Lirası ödenecek. 

Yürürlükten kaldırılan düzenlemede bu destek tutarı dekar başına 110 Türk Lirası olarak belirtilmişti. 

Çiftçilere müjde! O desteğin tutarı artırıldı! 21 Kasım a kadar başvurun! 

Destekleme ödeme planı, bu yıldan itibaren ekim ve dikim ile nadas uygulaması, aynı alana 3 senede bir ödeme yapılması esas alınarak Bakanlık tarafından tespit edilecek. 3 seneyi kapsayacak ödeme bu yıl gerçekleştirilecek. 

21 KASIM'A KADAR BAŞVURUN 

Söz konusu desteklemeden faydalanmak isteyen çiftçiler, 21 Kasım 2022 tarihine kadar ÇKS kaydını yaptırdıkları il veya ilçe müdürlüklerine başvuru yapacak. Başvuruların yılı ve dönemi içinde yapılması gerekli. 

Destekleme ödemelerinin denetimini sağlayacak tedbirleri alma konusunda Bakanlık yetkili tutulacak. Bu amaçla gerçekleştirilecek  çalışmalarda gerektiğinde diğer kamu kurum ve kuruluşları ile kooperatifler, ziraat odaları ve birliklerin hizmetlerinden faydalanılacak.

Çiftçilere müjde! O desteğin tutarı artırıldı! 21 Kasım a kadar başvurun!

İlgili birimler, kendilerine ibraz edilen belgelerin kontrolünden ve hazırladıkları belgelerden sorumlu tutulacak. Bu yükümlülüğü yerine getirmeyerek haksız yere ödemeye sebep olanlar ile sahte veya içeriği itibarıyla gerçek dışı belge düzenleyen ve kullananlar hakkında gerekli idari işlemler yapılacak ve hukuki ile cezai süreç başlayacak. 

Destekleme ödemeleri için gerekli finansman, bütçenin ilgili harcama kaleminden tahsis edilecek ve bu şekilde karşılanacak. 

İcraya düşen borcunuz varsa hemen bakın! Borcunuz silinmiş olabilir!

Asgari ücret hesaplamaları tepetaklak oldu! Telaffuz edilen rakamı duyanın ağzı bir karış açık kaldı! Hemen bir göz atın

12 ay boyunca hesaplara 1.250 lira yatırılacak! Hemen başvurun! Aile Destek Programı 4 Kasım 2022


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön