28 / 04 / 2024

Engelliler için bir desteğin tutarı daha arttı! Hemen bakın!

Engelliler için bir desteğin tutarı daha arttı! Hemen bakın!

Engelliler için verilen bir desteğin tutarında daha artış yapıldı. Buna göre engelliler için özel eğitim kurumlarıyla rehabilitasyon merkezlerinde verilen eğitim desteğinin tutarı artırıldı.



Engelliler için devletin verdiği desteklerin birinde daha 2023 itibarıyla artışa gidildi. Buna göre, özel eğitim okulları ile rehabilitasyon merkezlerinde engellilere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, katma değer vergisi (KDV) hariç bireysel eğitim için aylık 2 bin 421 lira, grup eğitimi için aylık 678 lira olacak.

Engelliler için bir desteğin tutarı daha arttı! Hemen bakın!

Konuyla ilgili, Hazine ve Maliye Bakanlığının, 2023 Yılı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere Verilecek Eğitim Desteği Tutarlarına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak 1 Ocak 2023’ten itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

GRUP EĞİTİMİ İÇİN AYLIK 678 TL

Yapılan açıklamaya göre, 2023’te özel eğitim okullarıyla özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, KDV hariç bireysel eğitim için aylık 2 bin 421 TL, grup eğitimi için aylık 678 TL olarak belirlendi.

Bu tutarlar, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten, bu tutarları aşan kısmı ise ilgililer tarafından karşılanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön