20 / 05 / 2024

çiftçi gelir vergisi iadesi

çiftçi gelir vergisi iadesi

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan karara göre, tarımsal destek üzerinden tahsil edilen gelir vergisi çiftçilere geri ödenecek...

Kira geliri bu rakamı aşanlar 9.562 TL vergi ödeyecek! Kira beyanı nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi hesaplama 2024

2023 yılı içerisinde konut kira geliri toplam 21 bin Türk Lirası'nı aşanların beyanname vermesi gerekiyor. Kira beyanı nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi hesaplama 2024!

Kira gelir vergisi için son 6 gün! 2023 yılı kira geliri nasıl hesaplanır ve nasıl beyan edilir? 

Tapu sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi için artık son 6 güne girildi. Pek çok kişi de kira gelirini nasıl hesaplayacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte merak edilen detaylar...

Gelir Vergisi Genel Tebliği Seri No:319!

Gelir Vergisi Genel Tebliği Seri No:319 bugünkü 31732 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31700 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gelir Vergisi Genel Tebliği Seri No: 317!

Gelir Vergisi Genel Tebliği Seri No: 317 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gelir Vergisi Genel Tebliği Seri No:252'de Değişiklik!

Gelir Vergisi Genel Tebliği Seri No:252'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31620 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında gayrimenkullerin iş yeri olarak kullanımı için kiralanması durumunda stopaj uygulamasının kaldırılması amaçlanıyor...

Gelir Vergisi Genel Tebliği!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Gelir Vergisi Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayınlandı.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile ücretlerin asgari ücrete kadar olan kısmının gelir vergisinden ve damga vergisinden istisna tutulması amaçlanıyor.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile asgari ücretli çalışanların bazı vergilerden muaf tutulması amaçlanıyor.

Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik!

Gelir Vergisi Kanunu ile Yeni Koronavirüs (Covid-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021!

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? İşte İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021... 

İş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, 2021 yılı için vergi ödemesi yapacak. Peki iş yeri kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? İşte iş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021...

çiftçi gelir vergisi iadesi Haberi

çiftçi gelir vergisi iadesi

1 Ocak 2016 ve sonrasında yapılan tarımsal destekleme ödemeleri üzerinden kamu kurum ve kuruluşları tarafından tahsil edilen gelir vergisi ve faizler, çiftçilerin düzeltme süresi içinde başvurmaları halinde iade edilecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan 315 seri numaralı gelir vergisi genel tebliğinde değişiklik yapan tebliğe eklenen geçici maddeye göre çiftçilerin iade davası açmaması, açılan davadan vazgeçmesi gerekiyor.

Madde hükümlerinden yararlanılmaktan vazgeçilen ve kanun yolu tüketilmeyen davalara ilişkin daha önce verilmiş olan kararlar uyarınca, taraflar arasında fark gözetilmeksizin herhangi bir işlem yapılmayacak ve idarece açılan davalar takip edilmeyecektir. Kesin yargı kararı bulunanların iade talepleri madde hükmünden yararlanamayacaktır.

Çiftçiye müjde! O paralar faizi ile iade...