16 / 05 / 2024

Çiftçilere peş peşe müjde verildi! O desteğin detayları belli oldu! Bu parayı almaya koşun!

Çiftçilere peş peşe müjde verildi! O desteğin detayları belli oldu! Bu parayı almaya koşun!

Büyükbaş hayvan hibesi almak isteyen vatandaşlar için konuyla ilgili tüm detaylar belli oldu. Hibe desteği almak isteyenlerin gerekli olan şartları taşıması gerekiyor.



  • Kredi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin ÇKS olarak bilinen Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt yaptırmış olması gerekiyor

  • Aynı zamanda, başvuruda bulunmak isteyen çiftçilerin büyükbaş hayvan sahibi olması da gerekiyor.  Bu konudaki kriter 10 ile 50 aralığında büyükbaş hayvana sahip olmak olarak göze çarpıyor.

  • Hibe desteği almak isteyen çiftçilerin ayrıca küçükbaş hayvan desteği almak istiyorsa 100 ile 300 aralığında hayvana sahip olması gerekiyor.

  • İl ya da ilçe müdürlüğüne sunulmak üzere hibe kredi desteği başvurusu için bir proje hazırlanması ve onaya gönderilmesi gerekiyor.

  • Başvuruda bulunan çiftçilerin başvuru yaptığı tarih öncesinde minimum 1 yıl boyunca hayvancılık ile uğraşması şart olduğu biliniyor.

  • Ayrıca destek başvurusunda bulunan çiftçinin daha önce aynı konuyla ilgili hibe desteği almamış olması gerekiyor.

BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Büyükbaş hayvancılık hibe desteğinden faydalanmak isteyen kişilerin istenilen şartları taşıması gerekiyor. Başvuru şartlarına sahip olan çiftçiler Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ya da Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü aracılığı ile başvurusunu gerçekleştirebilecek. Bunun için ilgili kişi kendisinden talep edilmiş olan evraklar ile birlikte başvuruda bulunacak. Başvuru sonrasında sunulan proje onay aşamasına girecek. Onay aşamasında giren bu projenin onaylanması ile birlikte çiftçi, büyükbaş hayvan hibe kredi desteği almaya hak kazanacak.

Tarım Bakanı’ndan çiftçilere bayram ettirecek haber! Çiftçiler bu parayı mutlaka alsın! Resmen açıklandı!

Tarım Bakanlığı’ndan çiftçilere peş peşe müjde! Resmen açıklandı! Çiftçiler rahat bir nefes alacak!

Milli Eğitim Bakanı’ndan atama bekleyenlere müjde! Öğretmen adayları rahat bir nefes alacak!


Geri Dön