13 / 05 / 2024

Çiftçilere son dakika haberi! Mazot ve gübre destekleri hesaplara yattı mı? Hesaplarınızı kontrol edin! 

Çiftçilere son dakika haberi! Mazot ve gübre destekleri hesaplara yattı mı? Hesaplarınızı kontrol edin! 

Çiftçiler sıklıkla mazot ve gübre desteklerinin hesaplara yatıp yatmadığını araştırıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan geçtiğimiz hafta tarımsal destekleme ödemeleri ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. 



6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 şehirde büyük yıkım yaratan 2 depremden sonra, bölgedeki çiftçiler ile ilgili bir dizi önlemler alındı. Bu çerçevede, depremden etkilenen şehirlerde faaliyet gösteren çiftçilerin mazot ve gübre desteği ödemesi nakit olarak sağlandı. 

Bakan Vahit Kirişci, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, 13 milyar 836 milyon TL tutarında tarımsal destek ödemelerinin hesaplara bir bir ödendiğinin, bu tutarın 12 milyar 508 milyon lirasının da mazot ve gübre desteği olduğunun altını çizdi. 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen afet bölgesindeki 10 bin 472 çiftçiye, 2 milyar 861 milyon liralık mazot gübre destek ödemesi yapıldı. 

Çiftçilere son dakika haberi! Mazot ve gübre destekleri hesaplara yattı mı? Hesaplarınızı kontrol edin! 

Deprem bölgesinde yer almayan diğer 70 ilde de çiftçilere mazot ve gübre desteği bir bir yatırıldı. 70 ilde yer alan 1 milyon 866 bin 486 çiftçi için 9 milyar 647 milyon TL'lik mazot gübre desteği sağlandı. 

Bu 70 şehirdeki çiftçiler mazot ve gübre desteğini nakit şekilde kullanamıyor. Sadece, Ziraat Bankası’nın anlaşması bulunan akaryakıt istasyonlarından, gübre satan bayilerden ayni şekilde yararlanılabiliyor. 

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan çiftçiler, e-Devlet sistemine giriş yaparak mazot ve gübre desteği sorgulayabiliyor. Destek ödemesinin sorgulanabilmesi için T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapılarak, arama kısmından mazot ve gübre desteği araması yapılması gerekli. 

Dikey Geçiş Sınavı başvuru işlemleri başladı mı? DGS 2023 başvuru ücreti ne kadar?

Şahinbey Belediyesi'nden büyük fırsat! Tam 23 imarlı arsa satacak! Kaçırmayın!

Kentsel dönüşüme karşı çıkanlar dikkat: Eviniz başkasına satılabilir! 


Geri Dön