Kent Haberleri

Çiftçilere son dakika ödeme müjdesi: Hesaplara tam 1 milyar TL yattı! Mazot ve gübre desteği de ödendi! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, mazot ve gübre desteği de aralarında olacak şekilde tarımsal destekleme ödemelerinin hesaplara geçtiğini açıkladı. İşte kalem kalem dün ödenen destekler...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, binlerce çiftçinin dört gözle beklediği tarımsal destekleme ödemeleri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. 

Bakan Yumaklı, dün sosyal medya hesabı X'ten destekleme ödemelerine ilişkin bir paylaşım gerçekleştirdi ve destekleme ödemelerinin, çiftçilere bereketli olmasını diledi. 

TAM 1 MİLYAR 35 MİLYON TL HESAPLARA GEÇTİ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, toplam 1 milyar 35 milyon 982 bin Türk Lirası tutarında tarımsal destekleme ödemesini hesaplara aktardıklarının altını çizdi. Bakan Yumaklı, söz konusu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bitkisel ürün sigortası desteği 960 milyon TL, kırsal kalkınma yatırımları desteği 74 milyon 715 bin 893 Türk Lirası, mazot ve gübre desteği 777 bin 555 TL, fındık alan bazlı gelir desteği 488 bin 552 Türk Lirası olacak şekilde toplam 1 milyar 35 milyon 982 bin TL destekleme ödemesini bugün üreticilerimizin hesaplarına aktarıyoruz, bereketli olsun."

ÇİFTÇİLERE 1.9 MİLYAR TL HİBE MÜJDESİ DE GELDİ 

Tüm bunların yanı sıra, geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı çiftçi destekleri ile ilgili yeni gelişmeleri açıklamıştı. Bakan Yumaklı, söz konusu açıklamasında "IPARD III Programı 1. Başvuru Çağrı İlanı" kapsamındaki ilk grup proje değerlendirmesinin sonuçlandığına dikkat çekti. 

Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar"ın değerlendirme süreci tamamlanarak uygun bulunan 211 projeye toplam 1,9 milyar Türk Lirası tutarında hibe desteği sağlanacağının altını çizen Yumaklı, konuya ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

"Bu şekilde ülkemizin farklı illerindeki 211 girişimcimiz daha hayallerini gerçekleştirecek ve ülkemize yaklaşık 4 milyar lira tutarında yatırım getirilmiş olacak. Ülkemize sağlayacağımız bu yatırımlarla tarımsal üretim ve kırsal kalkınmadaki gücümüze güç katacağız. Hayırlı, uğurlu olsun."

Faiz düşecek beklentisiyle konut kredisi kullananlar dikkat: 1 sene daha yüksek faizli taksit ödemeleri sürecek!

Prof. Dr. Naci Görür yetkililere seslendi! Deprem dirençli kentler yapılmazsa daimi çözüm bulamazsınız!

Deprem uzmanı 'Bize bir şey olmaz demesinler' diyerek il il uyardı: 7 ve 7'den büyük deprem bekleniyor!

Yabancılara konut ve arazi satışına gayrimenkul uzmanından tepki: Hiç vicdanınız yok mu?