21 / 07 / 2024

Çiftçilere yıl sonu şoku! Bakanlık resmen açıkladı! Hemen bakın, son gün yarın! 

Çiftçilere yıl sonu şoku! Bakanlık resmen açıkladı! Hemen bakın, son gün yarın! 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren o açıklama...




Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan konu ile ilgili gelen açıklamada, yapılan değişiklikle bürokrasinin azaltılması, dijitalleşmeyle çiftçilerin başvuru süreç ve şartlarının kolaylaştırılmasının amaçlandığına dikkat çekildi. Bu çerçevede, e-Devlet Kapısı üzerinden ÇKS kayıt yenileme başvurularının alınmaya başlandığı ve bu uygulamayla da çiftçilere büyük kolaylık sunulduğu dile getirildi. 

Dijitalleşmeyle çiftçilerin ortalama 2 günde gerçekleştirdiği ÇKS kayıt yenileme başvurusunun 2 dakikada yapılabilir hale geldiğine vurgu yapılan açıklamada, "Bilindiği üzere 2023 üretim yılı ÇKS başvuruları 1 Eylül 2022'de başlamış olup 31 Aralık 2022'de son bulacak. İlk defa kayıt yaptıracak olan çiftçilerimiz 2023 üretim yılına ait ÇKS başvurularını il/ilçe tarım ve orman müdürlüklerimize giderek yapabilmektedirler" ifadeleri kullanıldı. 

Çiftçilere yıl sonu şoku! Bakanlık resmen açıkladı! Hemen bakın, son gün yarın! 

ÇKS kayıt yenileme başvurularının ise il/ilçe tarım ve orman müdürlükleri ile e-Devlet Kapısı üzerinden yapıldığının altı çizilen açıklamada, "ÇKS başvuruları 31 Aralık 2022'de son bulacağından çiftçilerimizin tarımsal desteklemelerden yararlanma konusunda mağduriyet yaşamamaları için bu tarihe kadar başvuruları gerekmektedir" denildi. 

Açıklamada, 31 Aralık 2022 tarihine kadar ÇKS başvurusunda bulunan çiftçilerin, başvurularındaki ürün beyanı değişikliğini 2023 Şubat ayı içinde e-Devlet Kapısı aracılığıyla ya da il/ilçe tarım ve orman müdürlüklerinden yapabilecekleri de belirtildi.

Özel okullara ne kadar zam yapılacak? Beklenen artış olmazsa özel okullar kapıya kilit mi vuracak?

SGK'da EYT mesaisi! Borçlanma başvuruları için ek mesai yapılacak! Şu saatler arasında başvurunuzu yapabilirsiniz!

Gram altın 1 ay sonra işte tam da bu kadar olacak! Açıklanan bu rakamı görenin resmen aklı başından gitti! Hemen bakın!

A101'de yüzde 25'e varan indirim! Pantene şampuan 34 TL, peçete 10 TL! A101 kataloğu 30 Aralık 2022 fiyat listesi


Geri Dön