25 / 05 / 2024

Çiftçilere bomba müjde! Tarımda 'İngiliz modeli' hazırlığı başladı: Devlet gelir garantisi verecek!

Çiftçilere bomba müjde! Tarımda 'İngiliz modeli' hazırlığı başladı: Devlet gelir garantisi verecek!

AK Parti kaynakları son zamanlarda sık sık gündeme gelen tarım sektöründe, ‘İngiliz modeline’ benzer bir sistem kurularak, üreticinin ürününü sigortalatması durumunda devletin gelir garantisi vereceğini bildirdi.



Bütün bunlara bağlı olarak tarım sigortası sistemi değiştirilecek. Şu anda tarım desteklerinden yararlanmak için sigorta yaptırma zorunluluğu yok. Ama gelir garantili modele geçince sigorta yaptırmak zorunlu olacak. Üretici ürününü sigortalatacak. Devlet de yine prim desteği verecek. Üreticinin bütün ürünlerinin sigorta kapsamında olması lazım. Şu anda İngiltere’deki tarım sigortası modeli üzerinde bir çalışma yapılıyor. Gelir garantili üretim modeline geçildiğinde sigortanın da kapsamının genişletilmesi hedefleniyor.

 

Çiftçilerin beklediği büyük müjde geldi! Çiftçiye son dakika gübre desteği! Gübre desteği ne zaman verilecek?

Çiftçiye mazot ve traktör desteği haberi! İş arayıp da bulamayana yatırım fırsatı

Bakan Kirişci'den son dakika müjdesi! Çiftçi destek ödemeleri bugün hesaplara yatıyor! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön