05 / 05 / 2024

Çiftçilere bomba müjde! Tarımda 'İngiliz modeli' hazırlığı başladı: Devlet gelir garantisi verecek!

Çiftçilere bomba müjde! Tarımda 'İngiliz modeli' hazırlığı başladı: Devlet gelir garantisi verecek!

AK Parti kaynakları son zamanlarda sık sık gündeme gelen tarım sektöründe, ‘İngiliz modeline’ benzer bir sistem kurularak, üreticinin ürününü sigortalatması durumunda devletin gelir garantisi vereceğini bildirdi.



Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi ve Rusya-Ukrayna krizi sebebiyle tüm dünyada yaşanan gıda tedariki problemi ülkeleri yeni arayışlar içerisine iterken ülkemizde de tarım alanlarının daha etkin kullanılması, ürün sigortası kapsamının genişletilmesi ve gelir garantili üretim modelleri üzerinde bazı çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Tarım alanlarının daha etkin kullanılabilmesi, boş tarım arazilerinin üretime açılması ve üreticinin satmış olduğu üründen hak ettiği geliri kazanması amacıyla farklı formüller de tartışmaya açılmış oldu. Ülkemizde devlet destekli gelir garantili üretim modeline geçilmesi halinde son zamanlarda sık sık gündeme gelen tarım ürünlerine ilişkin sigorta sisteminin kapsamının da genişletilmesi planlanıyor.

Çiftçilere bomba müjde! Tarımda İngiliz modeli hazırlığı başladı: Devlet gelir garantisi verecek!

Konu ile ilgili önemli bilgiler veren AK Parti kaynakları, ‘İngiliz modeline’ benzer bir sistemin kurulacağını ve üreticinin ürününü sigortalatması halinde devlet tarafından gelir garantisi verileceğini bildirdi. Ülkemizde şu anda primin yüzde 50’lik kısmı devlet tarafından ödenmesine karşın, tarım ürünlerindeki sigorta yüzde 20 oranını geçmiyor.
 

Peki Tarımda 'İngiliz modeli'nin detayları neler? işte merak edilen o sorunun yanıtı...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön