02 / 05 / 2024

Çiftçinin gözü bu haberde! Mazot ve gübre desteği için kritik gün! Son dakika!

Çiftçinin gözü bu haberde! Mazot ve gübre desteği için kritik gün! Son dakika!

Çiftçiler merakla mazot ve gübre desteğinin ne zaman yatacağını araştırıyor. Devletin çiftçiye tarımın kalkınması için belli bütçe ayırması sevinçle karşılanmıştı. Peki Mazot ve gübre desteği hesaplara ne zaman yatacak? Pancar ödemeleri ne zaman yatacak?



Mazot ve gübre desteği ne zamn yatacak?

2021 yılında mazot ve gübre ödemeleri Mart ve Nisan aylarında gerçekleşmişti. Peki bu yıl ödemeler hangi tarihte yapılacak? Sizlere ilk olarak mozot ve gübre desteğinin tutarları hakkında bilgi verelim.

Mazot ve gübre desteği ne kadar?

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dahil olan vatandaşlara 2022 için ödenecek tarımsal destekler gübre ve sertifikalı tohum kullanım destekleri belli oldu.

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli dahilinde; arpa, buğday, yulaf, çavdar ve tritikale için dönüm başına 22 TL mazot, 20 TL'si gübre olmak üzere toplam 42 TL destek verilecek.

."2021 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2022 yılında Uygulanacak Gübre ve Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı", Resmi Gazete'de yayımlandı.

 Çiftçinin gözü bu haberde! Mazot ve gübre desteği için kritik gün! Son dakika!

Böylece, ÇKS'ye dahil çiftçilere Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli baz alındığında; 

Dönüm başına; arpa, buğday, yulaf, çavdar ve tritikale için 22 TL mazot ve 20 TL'sı gübre olmak üzere toplam 42 TL ödenecek.

-Çeltik, kütlü pamuk için 68 TL mazot ve 8 TL'si gübre olmak üzere 76 TL ödenecek.

-Nohut, kuru fasulye, mercimek için 24 TL mazot ve 8 TL'si gübre olmak üzere toplam 32 TL ödeme yapılacak. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön