02 / 05 / 2024

Çiftçiye mazot ve gübre desteği ne zaman yatacak?

Çiftçiye mazot ve gübre desteği ne zaman yatacak?

Çiftçi kayıt sistemine dahil olan çiftçilere ödenen mazot ve gübre desteği gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Vatandaşlık numarasına göre ödenen mazot ve gübre desteğinin ödeme tarihlerinin netleşip netleşmediği araştırılıyor.  



Peki, Mazot gübre desteği ne kadar? 2022 Mazot gübre desteği ne vakit ödenecek?

Bakan Kirişci, 2023'ün Mart ayında ödenmesi planlanan 2022 yılı mazot ve gübre desteği ödemelerinin 6 ay öne çekildiğini deklare etti. Ancak mazot ve gübre desteği ödeme tarihleri net olarak belirtilmemekle beraber Ekim ayı arasında T.C. Hüviyet numarasına gore hesaplara yatırılması bekleniyor. Resmi açıklama geldiğinde haberimizde yer alacak. 

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Bakan Vahit Kirişci; "Biz 2023'te ödeyeceğimiz 2022 yılına ait desteklerimizi, mazot ve gübredeki destek ödemelerini 6 ay öne çekip bu ayın sonunda önümüzdeki ayın başlangıcında en geç sizin kendinize ilişkin Ziraat Bankası kartlarınıza ayni olarak yükleyeceğiz. Yani sadece mazot ve gübre alabileceksiniz. Çünkü biz çiftçilerimizin kendilerine vermiş olduğumuz parayı sektör dışında veya başka bir amaçla kullanmasına da rıza göstermeyeceğiz. İstiyoruz ki para tarım sektöründe kullanılsın.

Bunun için 6 ay evvelinde size verilecek karta ayni olarak yüklenecek. Bu desteği inşallah bu ayın sonucunda sizlere veriyor olacağız. Siz de tarlaya giderken ekim ayı için öncesinden mazot ve gübrenizi kartınıza yüklenmiş olacak olan krediden kullanmış olacaksınız.

Ziraat Bankası olarak verdiğimiz kredi var. Sübvansiyonlu krediler. Bunların bir kısmı 0 faizli. Bu kredilerin limiti 100 bin liraydı. Bunların limitini de 200 bin liraya çıkartıp bunun da yüzde 50'tepsi ancak mazot ve gübre alımında kullanmanızı sağlayacağız. Bunu da kısa sürede hayata geçireceğiz." dedi. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön