28 / 04 / 2024

Çiftlikköy'de kentsel dönüşümün önü açılıyor: 5-6 kata kadar imar verilmesi planlanıyor!

Çiftlikköy'de kentsel dönüşümün önü açılıyor: 5-6 kata kadar imar verilmesi planlanıyor!

Çiftlikköy Belediye Başkan aday adayı olan Adil Yele ilçede deprem öncesi binaların kentsel dönüşüme girmesini sağlamak için 5-6 kata kadar imar vereceklerini açıkladı.



 Adil Yele Çiftlikköy'de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 5-6 kata kadar imar vereceklerini açıklayarak , “İnsanlarımızın deprem güvenli binalara kavuşmasını ve can güvenliklerinin sağlanmasını önemsiyoruz” dedi.

 Adil Yele düzenlediği basın toplantısında Çiftlikköy ile ilgili yapacağı çalışmalara değindi. Burada özellikle ilin depremselliği üzerinde duran Yele, önceliğinin Çiftlikköy’ün deprem güvenli bir ilçeye dönüştürülmesi olduğunu ifade etti.

Çiftlikköy de kentsel dönüşümün önü açılıyor: 5-6 kata kadar imar verilmesi planlanıyor!

Bu anlamda kentsel dönüşümün önünü açacak yeni projeler geliştireceğini vurgulayan Yele, Çiftlikköy’de  tüm Marmara Bölgesi ile paralel olarak öncelikli konu depremde güvenli bir haline gelmesini sağlamak olduğunu belirtti. ''İnsan hayatından daha önemli hiçbir şey olamaz.'' diten Yele,   bu yaklaşımla yaşanacak bir depremde halkın güvenli binalarda yaşamasının önünü açmak ve kentsel dönüşümü daha hızlandırmak adına adımlar atacaklarını açıkladı.  Yele özetle,  insanların depremde ölmesinin önüne geçmek için çalışmalar yapacaklarını vurguladı.

Çiftlikköy de kentsel dönüşümün önü açılıyor: 5-6 kata kadar imar verilmesi planlanıyor!

''HER TÜRLÜ ZAMİNE HER BİNA YAPILABİLİYOR''

İnşaat teknolojilerinin ilerlediğini ifade eden Yele, “İnsanlar deprem psikolojisi ile yüksek binalardan korkuyor.  Ama günümüz inşaat teknolojisi ile her türlü zemine her türlü bina yapılabiliyor. Her zemine her bina yapılabildiği için Çiftlikköy ilçesinde de her türlü zemine bilime uygun olarak 5 katlı binalara yapılabilir.'' dedi.

İlçede depremden önce yapılan çok sayıda 5 katlı bina olduğunu ve bu binaların depremi gördüğünü belirten Yele '' Aslında hiç birisi artık depremde ne olacağı bilinmeyen binalar. Ancak ilçede 4 kat imar var. Dolayısıyla da insanlar bu binalarını kentsel dönüşüme sokmuyorlar. Biz bunun önünü açacak ve kentsel dönüşüme girecek
binalara 5 ve daha fazla katta imar izni vereceğiz.'' dedi.

Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde kentsel dönüşüm nöbeti: Rezerv alan ilan edilmişti, tahliye için 29 gün süre verildi!

İstanbul Esenler'de 60 bin konut kentsel dönüşümle yeniden inşa edildi!

Geri Dön