16 / 06 / 2024

Cihangir Gusto Apartmanı'nda 520 bin TL'ye!

Cihangir Gusto Apartmanı'nda 520 bin TL'ye!

Ali Siphai, Harun Harunoğlu ve Ali Soyer, 30 yıl gibi eskiye dayalı arkadaşlıklarını, 2006 yılında eski yapılar için işlevli hale getirmeye karar verdiler. Kurdukları Urbanis Gayrimenkul ile eski binalara yeniden can veriyorlar



Ali Siphai, Harun Harunoğlu ve Ali Soyer, 30 yıl gibi eskiye dayalı arkadaşlıklarını, 2006 yılında eski yapılar için işlevli hale getirmeye karar verdiler. 2006'da alınan karar çerçevesinde Urbanis Yatırım'ı kurarak tarihi binaların rönevasyonuna odaklandılar. Bu yüzden de tarihi semtlerde arayışa yöneldiler. Yola ilk önce İstanbul Moda'daki Demet Apartmanı binasını alıp röneve ederek çıktılar. Arkadan 29 binanın daha yenilenmesini birbirini izledi. şžimdi, en son yeniledikleri bina olan Gusto Apartmanı'nda satışa başladılar.
Ortaklardan Ali Soyer, Cihangir'deki Gusto Apartmanı'nın da tıpkı diğer 28 projede olduğu gibi kendilerini çok heyecanlandırdığını söylüyor. Bu projelerin, şehrin merkezinde, tarihi havayı koklamak ve aynı zamanda modern şartlarda yaşamak isteyenler için biçilmiş kaftan olduğunu vurgulayan Soyer, sadece binaları yenilemediklerini altını çiziyor ve ekliyor: 'Yenilediklerimizden beş tanesi apartman. Tayaş, Kemal Bey ve Pala apartmanlarını renöve ederek sattık. Sezai Bey Apartmanı'ndaki renövasyon sürüyor. Beşinci apartmanımız olan Gusto'da ise satışa çıktık. Fiyatlarımız 520 bin ile 615 bin TL arasında değişiyor.'
Cihangir Havyar Sokak"ta yer alan Gusto'nun 1934 yılında yapıldığını belirten Soyer, tarihi dokusunu bozmadan röneve ettikleri apartmanı 2009'da satın alarak röneve ettiklerini, apartmanın tarihi havayı koklamak, ama aynı zamanda modern koşullarda yaşamak isteyenler için önemli bir alternetif oluşturduğunu söylüyor. Artdeco stilindeki beş katlı apartman, beş farklı daireden oluşuyor. Dairelerin büyüklükleri ise 80 ile 100 metrekare arasında değişiyor.
 
CİHANGİR'DEKİ Üç KATLI TAYAS
Ali Soyer, Cihangir'deki üç katlı Tayas Apartmanı için çalışmalara Aralık 2006"da başladıklarını ve Mart 2007 gibi kısa sayılabilecek bir süreçte tamamladıklarını söylüyor. 58 metrekarelik oturumu olan bina, 170 metrekare kapalı alanda bahçe katı, ara kat ve çatı dubleksinden oluşuyor.

CİHANGİRLİ KEMAL BEY
Soyer, çalışmalarını tamamladıkları bir diğer apartman olarak Gümüşsuyu'nda yer alan Kemal Bey Apartmanı'nı gösteriyor. Üç arkadaşın Mart 2008"de başladıkları çalışmaları 1.5 yıl gibi bir sürede tamamladığı apartmanda 90 ile 150 metrekare arasında değişen yedi dairenin bulunuyor. Bunlardan dördü Yarımada ve Boğaz manzarası nedeniyle oldukça dikkat çekici bir konumda bulunuyor. Bu arada binadaki toplam kapalı alan 1013 metrekare.

ARNAVUTKÖY'DEKİ BİNA
Üçlünün geçen yıl yeniledikleri apartman ise Arnavutköy'de bulunuyor. Dört katlı bina, dubleks iki daireden oluşuyor. Binanın yenilenmesine Temmuz 2009"da başlayan üçlü, çalışmayı Aralık 2009'da sonuçlandırdı.

EMİRGAN'DAKİ SEZAİ BEY
Ali Siphai, Harun Harunoğlu ve Ali Soyer'in üzerinde çalışmaya devam ettiği en son yenileme projesi ise Emirgan"da yer alıyor. Sezai Bey isimli üç katlı ve 200 metrekarelik villadaki çalışmaların Mart 2010'da tamamlanması planlanıyor.

MÜşžTERİ RÖNEVASYONLU BİNADA NEYE DİKKAT EDİYOR
Üç arkadaşın bugüne kadar 29 yapıda yaptıkları çalışmalar, onların giderek daha çok tecrübe sahibi olmasını sağlamış. Ali Soyer, rönevasyonlu binadan daire alanların neye dikkat ettiği konusu üzerine özel notlar almış. İşte onlar:
- Müşterilerin ilk dikkat ettikleri nokta kullanılan malzeme. Özellikle kadınlar, mutfak ve banyoda kullanılan malzemenin ve uygulamanın kalitesini çok önemsiyor.
- İkinci olarak en çok dikkat edilen nokta, binanın deprem günvenliği.
- Tesisat sorunlarının olup olmadığı en çok dikkat edilen noktalardan.
· Röneve edilmiş dairelerden satın alma yapanların önem verdiği noktalardan biri de dairelerin karakter sahibi olması. Binanın tarihi dokuda, yüksek tavanlı ahşap doğramalı olması veya Tarihi Yarımada, Boğaz manzarasına sahip olması aranan ilk özellikler oluyor.


Geri Dön