07 / 05 / 2024

Çilek 2012'de 52 mağaza açacak!

 Çilek 2012'de 52 mağaza açacak!

Çilek, yurtiçi ve yurtdışında haftada bir mağaza açarak büyümeye devam ediyor. 2012’de toplam 52 mağaza açmayı planlayan Çilek, ilk 6 ayda Türkiye’de 20, yurtdışında 8 olmak üzere toplam 28 mağaza açtı.




Çilek A.Ş. Genel Müdürü Muzaffer Çilek, özellikle doğru lokasyonda, iyi konumlandırılmış yüksek ciro yapan her mağazanın bir diğeri için referans oluşturduğunu belirtti.  


Balıkesir’de 2 ay içinde 4 mağaza açılışı

Kurulduğu günden itibaren sadece Türkiye’yi değil, uluslararası pazarları hedefleyen bir marka olan Çilek, dünyanın dört bir yanında, konsept mağazacılık anlayışı ile büyümeye devam ediyor. Bu yılın en fazla açılışı, Pendik (Via/Port), Ümraniye, Bağcılar, Bayrampaşa ve Eyüp ilçelerindeki 7 mağaza ile İstanbul’da gerçekleşti. İkinci sırada yer alan Balıkesir’de ise Akçay, Susurluk, Bandırma ve Liman AVM’de olmak üzere 4 yeni mağaza açıldı. Ayrıca Trabzon’da aynı ayda 2 mağaza birden açıldı. 


Çilek, 5 il ve 1 ilçede ikinci mağazasını açtı

İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya ve Balıkesir’de çok sayıda mağazası bulunan Çilek, bu yıl Şanlıurfa, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Trabzon ve Gebze’de (Kocaeli) ikinci mağazasını açarak il ve ilçelerde büyümeye devam etti. Çilek bu yıl ayrıca, Siirt, Mardin, Elazığ, Malatya, Tekirdağ, Antakya, Keşan (Edirne) ve Çerkezköy’de (Tekirdağ) açtığı ilk mağazalarıyla Türkiye’nin dört bir yanına ulaştı. 

 

İlk 6 ayda yurtiçi hedefine ulaştı

2012’de Türkiye’de 32, farklı ülkelerde 20 olmak üzere toplam 52 mağaza açmayı hedefleyen Çilek, yılın ilk 6 ayında 28 mağaza açarak yıllık hedefini geçecek. Hâlihazırda 66 ülkede 444 satış noktası bulunan Çilek, bu yıl içinde de Ukrayna’da 1, Avustralya’da 1, Irak’ta 1, Kuveyt’te 1, Kolombiya’da 1, Libya’da 2 ve Çin’de 1 mağaza açarak yoluna devam ediyor.


Planlı ve istikrarlı bir büyüme stratejisi 

Çilek A.Ş. Genel Müdürü Muzaffer Çilek, “Tüm dünyada, planlı ve istikrarlı bir büyüme stratejisi uyguluyoruz. Ülkemizde çocuk odası, genç odası denildiğinde ‘Çilek’in jenerik bir marka haline geldiğini düşünüyoruz. Hedefimiz birçok ülkede de bunu gerçekleştirmek” dedi. 


Her zaman her yerde standart  olmak

Çilek olarak çok geniş bir coğrafyada mağazalar açarak ürün ve hizmet götürdüklerini vurgulayan Muzaffer Çilek, şunları söyledi: “Bizim, ‘her zaman, her yerde standart olmak’ gibi bir misyonumuz var. Japonya’dan Dubai’ye, Güney Afrika’dan Rusya’daki mağazalarımıza kadar tüm mağazalarımız, aynı konsepte ve aynı atmosfere sahip. Yeni bir satış noktası oluşturmak için dekorasyon çalışmasına başladığımızda bir mağazayı yaklaşık 30 gün içinde tamamlayıp, açabiliyoruz, Bunun için bünyemizde özel bir mimari ekip oluşturduk.“


Çilek ürünleri 66 ülke, 300 şehirde

5 kıta, 66 ülke, 300 şehir, 444 satış noktasında Çilek ürünleri satılıyor. Bugün dünyada 2 milyondan fazla evde Çilek Odası kullanılıyor. 

www.cilek.com - www.facebook.com/cilekodasi - www.twitter.com/cilekodasi 



Geri Dön