30 / 04 / 2024

Çilek Mobilya ile Uludağ Üniversitesi arasında iş birliği yapıldı!

Çilek Mobilya ile Uludağ Üniversitesi arasında iş birliği yapıldı!

Bebek, çocuk ve gençlere yönelik özel tasarım ve üretimleriyle mobilyacılık sektöründe varlık gösteren Çilek Mobilya, nitelikli elemanlar yetiştirilmesi için Uludağ Üniversitesi (UÜ) ile mesleki ve akademik alanda iş birliği yaptı...



 Bebek, çocuk ve gençlere yönelik özel tasarım ve üretimleriyle mobilyacılık sektöründe varlık gösteren Çilek Mobilya, nitelikli elemanlar yetiştirilmesi için Uludağ Üniversitesi (UÜ) ile mesleki ve akademik alanda iş birliği yaptı.


Firmadan yapılan açıklamaya göre, UÜ Rektörlük B Salonu'ndaki protokol imza törenine, Çilek Mobilya Genel Müdürü Muzaffer Çilek ve Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek katıldı.


Sektörde yetişmiş çalışan ihtiyacını karşılamak amacıyla bu protokolü imzaladıklarını belirten Çilek, bu kapsamda mesleki eğitim bursu, üretim tesislerinde uygulamalı ders, çalışma atölyesi ve staj gibi birçok imkan sağlayacaklarını söyledi.


Bugüne kadar yaşadığı çevrenin ve toplumun bir parçası olduklarının bilinciyle çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Çilek, İnegöl Meslek Yüksekokulu (MYO) Mobilya ve Dekorasyon Programı'nda nitelikli elemanlar yetiştirilmesi için 4 yıl boyunca 20 öğrenciye burs vereceklerini dile getirerek, "Yapılan anlaşma, özel sektör ve akademi iş birliği adına tüm detaylar düşünülerek hazırlanmış kapsamlı bir anlaşmadır. Umuyoruz ki buradan mezun olan öğrenciler ileride bizim yerlerimizi alarak daha güzel işlere imza atarlar. Burada eğitim alan öğrencilere destek olmak bizim için hayattaki her türlü başarının üzerindedir" dedi. 


Mobilya üretim atölyesi bir fabrikadan farksız olan İnegöl MYO'yu çok beğendiğini kaydeden Çilek, birkaç makine takviyesiyle burada fason üretim bile yapabileceklerini sözlerine ekledi.


 - "Üniversite bilgiyi sanayiye aktarmaya hazır"


Prof. Dr. Dilek ise üniversite-sanayi iş birliğine önem verdiklerini ve bunun her iki taraf için de verimli olmasını diledi.


İnegöl MYO'nun, üniversitenin ihtiyacı olan mobilyaları ürettiğini ve yıllık 5 milyon lira dolayında cirosu bulunduğuna işaret eden Dilek, oldukça geniş bir alanda uygulama yapılan bu atölyenin, Çilek'in de sihirli dokunuşuyla üretimini ikiye katlayabileceğini vurguladı. 


UÜ'nün, bilgiyi sanayiye aktarıp ekonomik değere dönüştüren ve özel sektör mantığıyla çalışan Teknoloji Transfer Ofisi AŞ'nin hizmete girdiğini hatırlatan Dilek, mobilya sektörünün öncü bir kuruluşuyla bu kapsamda da önemli ar-ge projelerine imza atacaklarına inandığını kaydetti.


- Protokolün kapsamı


Çilek Mobilya; İnegöl MYO Mobilya ve Dekorasyon, Makine, Muhasebe ve Dış Ticaret programı öğrencilerine kontenjan dahilinde staj imkanı tanıyacak. Şirket; 3'üncü ve 4'üncü sınıf öğrencilerinin endüstriye dayalı uygulamalı "İşyeri Eğitimi I ve II" derslerini belirlenen kontenjan dahilinde 33 bini kapalı toplam 212 bin metrekare alanda hizmet veren üretim tesislerinde yapabilmeleri için imkan sağlayacak. Çilek Mobilya, İnegöl MYO yerleşkesindeki bin metrekarelik tek katlı kapalı alanın tadilatını da üstlendi. 


UÜ ise ar-ge çalışmaları kapsamında plastik, metal ve alaşım malzemelerinin kimyasal ve fiziksel özelliklerinin belirlenmesinde ihtiyaç duyulan testler için UÜ'nün Görükle Kampüsü'ndeki test ve laboratuvar imkanlarını mevcut imkan ve prosedürler çerçevesinde kullanıma sunacak.


AA


Geri Dön