29 / 04 / 2024

Malatya Yonca Kavşak için imar değişikliği yapıldı!

Malatya Yonca Kavşak için imar değişikliği yapıldı!

Büyükşehir Belediye Meclisi, Yeni Stadyum ile İnönü Üniversitesi arasında Karayolları tarafından yapılacak olan Yonca kavşak için gerekli imar plan düzenlemesini kabul etti.



Büyükşehir Belediye Meclisi, Yeni Stadyum ile İnönü Üniversitesi arasında Karayolları tarafından yapılacak olan Yonca kavşak için gerekli imar plan düzenlemesini kabul etti.


Geçtiğimiz yıllarda da Karayolları tarafından projesi hazırlanıp ihale aşamasına getirilen ancak Büyükşehir Belediyesi’nin ‘trambüs sevdası!” nedeniyle engellenip iptal ettirilen Yonca Kavşak projesi, yeni stadyumla birlikte trafik güvenliği nedeniyle zorunlu hale gelince kavşağın yapılacağı alandaki imar düzenlemeleri de meclisin gündemine geldi. İnönü Üniversitesi’nin bulunduğu alana yapılması planlanan Yonca kavşak projesi için, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nün belirlediği kamulaştırma sınırına istinaden 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliğini kabul etti.


Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 yılının son toplantısını yaptı. Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlında gerçekleştirilen toplantıda, terör kınandı.


Meclis Başkan Vekili Gögüs, “İstanbul’da meydana gelen hain terör saldırısı sonrasında şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Rabbim ailelerine sabırlar versin. Böyle üzücü olaylarla inşallah ülkemiz ve milletimiz bir daha karşı karşıya kalmaz. Millet olarak her zaman güvenlik güçlerimizin yanındayız” dedi.


Terör saldırısında bir güvenlik zaafiyeti yaşandığını düşünmediğini belirten Göğüs, “Genelde canlı bombalara eylem yapmadan yakalanıyor. Ama arada tek tük de olsa, İstanbul gibi yerlerde yakalanamıyorlar. Basında da zaman zaman canlı bomba eylemi hazırlığında olan teröristlerin yakalandığını okuyoruz. Güvenlik güçlerimiz görevini yapıyor. Ama biz de millet olarak her zaman yanlarındayız. Allah bir daha bu acıları yaşatmasın” diye konuştu.


Gündem maddeleri arasında yer alan Darende İlçesinde, Hacı Hasan Akyol Çarşı Meydanı isminin “15 Temmuz Şehitler Meydanı” olarak değiştirilmesi, Yenice Mahallesinde eski Belediye Hizmet binası önünden başlayarak Şuğul Mahallesi sınırına kadar olan caddeye ise “Şehit Murat İnci Caddesi” isminin verilmesi kabul edildi.


Bazı tarifeler

Toplu taşıma araçlarında kullanılan basın kartları bedeli 2017 yılı için 150 TL olarak belirlenirken, sosyal görevlere gidecek olan toplu taşıma ücret tarifesi de Plan ve Bütçe Komisyonu’nun belirlediği rakamlar doğrultusunda kabul edildi.


2017 yılında eğitim kurumları, STK ve diğer kuruluşların talebi doğrultusunda, sosyal görevlere gidecek otobüsler için mesafeye göre 100 km’ye kadar 125 lira ile 450 lira arasında ücret alınacak. Cenaze hizmetlerinde ise 40 km’ye kadar olan mesafeler için 100 lira, 100 km’ye kadar olan mesafeler için ise 250 lira alınacak.


Büyükşehir Belediyesi 2. Ordu Karşısında bulunan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Konferans salonu kira bedeli 2017 yılı için günlük 300 lira olarak belirlendi.


Yonca kavşak için imar değişikliği

Malatya Kent merkezinin Doğu girişinde, İnönü Üniversitesi ile yeni stadın bulunduğu bölgede yapılacak olan Yonca kavşak için Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nün belirlediği kamulaştırma sınırına istinaden, kavşağın yapılacağı sahada 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişliği yapılmasına ilişkin teklif de kabul edildi.


Koruma ve Güvenlik Hizmetleri Daire Başkanlığı kadrosu ihdas edildi

Meclis toplantısında ayrıca Koruma ve Güvenlik Hizmetleri Daire Başkanlığı adı altında birim oluşturulması ve kadro ihdası ile Büyükşehir Belediyesinde güvenlik önlemlerinin artırılması için mevcutta 2 olan silahlı kadronun 4’e çıkartılması da kabul edilen kararlar arasında yer aldı.


Büyükşehir Belediye Meclisi, 2017 yılının ilk toplantısını 11 Ocak’ta yapmayı kararlaştırdı.


Yeni Malatya


Geri Dön