28 / 04 / 2024

Çiftlikköy'de engelsiz kafe için imar planı değişikliği yapıldı!

Çiftlikköy'de engelsiz kafe için imar planı değişikliği yapıldı!

Çiftlikköy Belediyesi'nin Ağustos ayı Meclis toplantısında Sahil Mahallesinde uygulama imar planı değişikliği ile kıyı şeridine dahil alanlarda yer alan park alanlarıyla ilgili imar plan değişikliği yapıldı.




Alınan meclis kararında Sahil Projesi kapsamında engelsiz kafe yapılması için alan gerektiği belirtildi. Buna göre ilgili kanun ve yönetmelikler kapsamında Sahil Mahallesi sınırlan içerisindeki yeşil alan ve parklardan imar alanı transferine yönelik imar plan değişikliği yapılması teklifi oy çokluğu ile kabul edildi. 


Çiftlikköy'de Güney Caddesi üzerindeki 5 bin metrekarelik alanın bin ve 5 bin ölçekli planlarda değişiklik yapılarak Özel Eğitim Tesis Alanı olması da meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. İmar Komisyon Raporu doğrultusunda Güney Caddesi üzerinde 5 bin metrekarelik alanın özel eğitim tesis alam ve 162 metrekarelik alanın yeşil alan olarak 1/5 bin ölçekli nazım ve 1/bin ölçekli imar uygulama paftalarında imaı planı değişikliği yapılmasına meclis onay verdi. Gzel okul yapılması plan lanan bu alan için Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğiüm Müdürlügü'nün olumlu görüşlerinin olduğu ve ilgili alanda Jeoloik, Jeoteknik etütlerin yapıldığı belirtildi. 


Toplantıda Çiftlikkoy ile Trabzon'un Tonya İlçesi arasında ekonomik ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla kültür, sanat ve spor gibi alanlarda kardeş şehir olarak değerlendirilmesi gündeme getirildi. Karar, meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. 

Konu hakkında bilgi veren Ak Partili Meclis Üyesi Sedat Bahadır, "Tonyanın yaklaşık nufusu 5 bin. Edindiğimiz bilgilere göre Çiftlikköy'de Tonya'dan ve diğerlerinden yaİdaşık 8 bine yakın, bir nüfus var.  Biz de istişarelerde bulunduk, bunu bu şekilde meclise sunduk. Oranın kultur unu. seretıdeı gibi eski kültürüne dayanan şeyleri burada Çiftlikköy'de de yaşatabiliriz. Tonya Bele diye Başkanı ile de görüştük, onlar da benzer bir karar alacaklar" diye konuştu. Meclis Üyesi Rıfat Aydın ise, bu kardeşliğin süs bitkileri ve kesme çiçek sektörü açısından da faydalı olacağım söyledi. Karar meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. 



Hürriyet Doğu Marmara


Geri Dön